BASK MARDİN İL TEMSİLCİSİ GÜNEŞ`TEN` BERAT KANDİLİ ` MESAJI

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Mardin İl Temsilcisi Sadullah Güneş Berat Kandili dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Başkan Güneş, mesajıyla tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutladı."

Mardin 10.05.2017 08:32:42 0
BASK MARDİN İL TEMSİLCİSİ GÜNEŞ`TEN` BERAT KANDİLİ ` MESAJI

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Mardin İl Temsilcisi Sadullah Güneş Berat Kandili dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Başkan Güneş, mesajıyla tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutladı..

 

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Mardin İl Temsilcisi Sadullah Güneş Mesajında;

 

''Berat Gecesi ve Fazileti 

 

Dinimizde özel bir yeri olan mübarek gecelerin ihyası, biz Müslümanların, Rabb'imize karşı kulluk vazifelerini kâmilen yapıp yapmadığımız hususunda kendimizi bir muhasebeye çekme fırsatı ve görevlerimizi yeniden hatırlatma imkânı bulmamız noktasında büyük bir öneme haizdir. Bu gecelerden birisi de şâban ayının on dördünü on beşine bağlayan gece yani Berâet Gecesi'dir.

 

Bu geceye; bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle "mübarek"; kulların günahlarının affolunması ve temize çıkarılmaları sebebiyle "berat"; kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle "rahmet"; bu geceyi iyi değerlendiren kulların seçilerek salih kulların arasına alınması sebebiyle de "berae ve sakk" adı verilmiştir.


Kur'ân'ı Hakîm'de ve hadis-i şeriflerde şânından bahsedilen 'Berat Gecesi'nin hikmet ve fazileti şu beş esasta toplanmıştır:
Her önemli, muhkem iş bu gecede ayrılır. Bir sene müddetle olacak hadiseler, rızıklar, eceller, hastalıklar, zelzeleler ve harpler vs. bu gece hükme bağlanıp, Allah'ın izniyle, bu işleri görecek meleklere telsim olunur.
Bu gecede yapılan ibadetin fazileti çok büyüktür. Bu yüzden dolayı Peygamber'imiz (s.a.v.) bu gece her zamankinden daha çok ibadet ve taatte bulunmuşlar ve şöyle buyurmuşlardır: "Şaban ayının yarısı gecesi (Berat) oldu mu, onu ibadet ve taatle geçirin, gündüzünde de oruç tutun."


 Hak Teâlâ bu gece rahmetini bol bol indirir ve ihsan eder. Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır: "Allah Teâlâ bu gece güneşin batışından itibaren dünya semasına rahmetle tecelli eder ve şöyle buyurur: 'Yok mu istiğfar eden, onu mağfiret edeyim, yok mu rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu hastalığa yakalanan ona afiyet vereyim!?...' 'Yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen?..' diye ta fecre kadar devam eder.


Bu gece müminler için af ve mağfiret gecesidir. Bu gecede pişmanlık ve samimiyetle tövbe edenlerin günahları bağışlanır. Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır: "Allah (c.c.) bu gecede Benî Kelb Kabilesi'nin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları cehennemden kurtarır. Ancak kendisine şirk koşanların, Müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, akrabaları ile münasebetleri kesenlerin, gururlu ve kibirlilerin, ana-babasına asi olanların ve içki içmeye devam edenlerin yüzüne bakmaz.


Bu gecede Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz'e şefaatin tamamı verilmiştir. Peygamber'imiz (s.a.v.) şâbanın on üçüncü gecesi ümmeti hakkında şefaat niyaz etti, üçte biri verildi, on dördüncü gecesi niyaz etti üçte ikisi verildi, sonra on beşinci gecesi niyaz etti hepsi verildi.
Bu mübarek gecenin ülkemize,milletimize ve tüm İslam alemine birlik beraberlik,Barış,huzur ve sükunet getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40