BASK MARDİN İL TEMSİLCİSİ GÜNEŞ:``DEMOKRASİ YEMİNİ ETMELİYİZ``

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Mardin İl Temsilcisi Sadullah GÜNEŞ 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklama ile Yalnız bir gün değil,demokrasiye her zaman sahip çıkmaya,herkesi devlete,demokras

16.07.2017 10:36:48 0
BASK MARDİN İL TEMSİLCİSİ  GÜNEŞ:``DEMOKRASİ YEMİNİ ETMELİYİZ``

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Mardin İl Temsilcisi Sadullah GÜNEŞ 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklama ile Yalnız bir gün değil,demokrasiye her zaman sahip çıkmaya,herkesi devlete,demokrasiye  ve anayasaya sadakat yemini etmeye çağırıyoruz.''Dedi. 

 

Başkan Güneş açıklamasında;

 

Yalnız bir gün değil,demokrasiye her zaman sahip çıkmaya,herkesi devlete,demokrasiye ve anayasaya sadakat yemini etmeye çağırıyoruz.

 

Devletin içinde çöreklenmiş hain paralel bir grubun gerçekleştirdiği 15 Temmuz 2016 tarihi darbe girişiminin birinci yıldönümü vesilesiyle bir basın açıklaması yapan BASK Mardin il başkanı Sadullah GÜNEŞ "BASK camiası olarak 15 Temmuzum birinci yıldönümünde anayasa ve demokrasiye bağlılığımızı haykırıyor,görevi yemine dayalı ile kamu hizmetindeki herkesi devlete ve demokrasiye sadakat yeminine uymaya davet ediyoruz.

 

GÜNEŞ açıklamasında şu husulara yer verdi:"15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen kanlı ve hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde BASK adına aşağıdaki hususları milletimoze ve kamuoyuna hatırlatmayı bir demokrasi borcu görüyoruz. Türkiye'nin 57 yıllık tarihi darbeler ve darbe girişimleriyle sekteye uğrayan demokrasi mücadelesi şeklinde geçmiştir.Bu süreçleri bizzat yaşamayanlar dahi,izleri ve sonuçlarına tanıktır.

 

Bağımsızlığı şiar edinmiş,sivil bir demokratik kitle örgütü olmanın sorumluluğu ile 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ilk saatlerinde haykırdığımız -En kötü demokrasi en iyi darbe rejiminden iyidir. -Demokratik sistemlerde iktidarlar hukuk düzeni içerisinde seçimlerle işbaşına gelir ve secimle iktirdan ayrılır ve iktidarı devreder. -Anayasal düzene ve demokrasiye aykırı,dayatmacı,askeri ve sivil darbe sayılabilecek hiç bir sistemi kabul etmeyeceğiz. Bir grup çapulcunun darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz.''ifadesini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88