Başbuğ Alparslan Türkeş Enschede?de anıldı

Hollanda Türk Federasyon?a bağlı teşkilatlarda, ülkücü camianın merhum lideri Başbuğ Alparslan Türkeş?i anma etkinlikleri düzenlendi.

Türk Dünyasından Haberler 28.04.2019 14:16:07 0
Başbuğ Alparslan Türkeş Enschede?de anıldı

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı teşkilatlarda, ülkücü camianın merhum lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’i anma etkinlikleri düzenlendi.

 

Hollanda’nın çeşitli kentlerinde yoğun katılımlarla gerçekleştirilen anma etkinliklerin en kapsamlısı Enschede Türk Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde Enschede’de gerçekleştirildi.

 

Her sene yaklaşık 15 yerde anma programları yapılmakta ve Hollanda Türk Federasyon’un belirlemiş olduğu bir yerde de Hollanda Türk Federasyon adına geniş kapsamlı olarak Başbuğ Türkeş Anma Programı yapılmakta; bu sene Enschede’yi tercih eden Hollanda Türk Federasyon’nun programına 500 kişinin üzerinde katılım gerçekleştirildi.

 

Enschede’de yapılan anma programında Alparslan Türkeş’in aziz hatırası ve ruhu için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bütün şehitler için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. İzzet Ünal’ın sunumu ile gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Enschede Türk Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aksakal yaptı. Sunumlar ile devam eden programda gençler şiir okudular ve Alparslan Türkeş’in hayatını dile getirdiler. Hengelo Türk Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Serap Yurdusev’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise konuşmasında özellikle şuur, şahsiyet, disiplin ve ilim üzeri gerçekleştirdi.

 

Program yapılan ikram ve dua ile son buldu 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24