BAŞBAKANLIKTAN CERABLUS AÇIKLAMASI

Başbakanlıktan,Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye`nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ`ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlattığı açıklandı.

Gündem 24.08.2016 07:44:53 0
BAŞBAKANLIKTAN CERABLUS AÇIKLAMASI

Başbakanlıktan,Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlattığı açıklandı.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından 'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır."Denildi.

  Türkiye ve koalisyon güçlerinin harekatıyla eş zamanlı olarak Özgür Suriye Ordusu'nun da harekete geçtiği gelen bilgiler arasında.

Resmi olmayan ve teyide muhtaç bilgiler, kara harekatının başladığı yönünde.Özgür Suriye Ordusu unsurlarının Cerablus'a doğru ilerlemeye başladığı belirtiliyor.

Sınırda bazı alanlar, askeri bölge ilan edildi. Bu bölgelere vatandaşların giriş çıkışları yasaklandı. Özel kuvvetler bünyesinde eğitim alan çok sayıda asker de sınırda konuşlandı.



Bölge kaynaklarının aktardıklarına göre, çok sayıda askeri zırhlı araç bölgeye geçti.

 

Cerablus'u IŞİD'den kurtarma operasyonu kapsamında önce TSK'ya ait topçu birlikleri IŞİD hedeflerini bombaladı. TSK, kara harekatının henüz başlamadığını ve hava harekatının saat 06:08'de başladığını açıkladı. Yoğun top atışları yapılıyor...

Bölgeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor. Askeri kaynaklar 1 saat 45 dakika içinde 63 hedefe Fırtına obüsleri ve roketatarlarla 224 atım yapıldığını belirtti. Topçu atışının ardından  makineleriyle geçit açma çalışmaları başladı. Yetkililer kara harekatının başlamadığını, geçit açma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Topçu ve ÇNRA atışları saat 05.45'te sona erdi. Bu kez 06.08'den itibaren TSK'ya ait savaş uçakları Cerablus'taki IŞİD hedeflerini bombaladı.

 

KARA HAREKATININ DA BAŞLAYABİLECEĞİ İDDİA EDİLİYOR

 

Türk askerinin bölgede ciddi bir direnişle karşılaşması durumunda "Uçar Birlik Harekatı"nın devreye gireceği, ihtiyaç duyulması durumunda da önceden belirlenmiş 8 ayrı noktaya operasyon yapılacağı öğrenildi. Bu konuda da Amerika ve Rusya ile koordinasyon sağlanacağı ifade edildi.


Öte yandan, sınırda konuşlu tank ve obüslerin namlusu Suriye'deki terör örgütü PKK kantonlarına çevrildi. Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre, PYD'nin saldırısında Suriye'deki kantonlar vurulacak. 


IŞİD'in Türkiye'ye doğru yaptığı roket atışlarına, angajman kuralları gereği misliyle karşılık verilmişti. Bu kural PYD için de uygulanacak.

 


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82