BAŞBAKAN ERDOĞAN:``MARDİN KARDEŞLİK ŞEHRİDİR``

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli Seçim çalışmaları kapsamında 12 Mart Tarihinde Mardin`de Mahşeri bir kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında Ak Parti Genel Başkanı ve Babkan Recep Tayyip Erdoğan,Karayolları Parkında toplanan Mardinli vatandaşlara

Mardin 14.03.2014 12:23:36 0
BAŞBAKAN ERDOĞAN:``MARDİN KARDEŞLİK ŞEHRİDİR``

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli Seçim çalışmaları kapsamında 12 Mart Tarihinde Mardin`de Mahşeri bir kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Karayolları Parkında toplanan Mardinli vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mardin Yenişehirde bulunan Karayolları Parkı`nda  Mardinlilere haitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

``Mardinli tüm kardeşlerime selamlarımı, sevgilerimi yolluyorum.

Dargeçit’i, Derik’i, Kızıltepe’yi, Mazıdağı’nı, oralarda tüm kardeşlerimi kalpten selamlıyorum.

Midyat’ı, Nusaybin’i, Ömerli’yi, Savur’u, Yeşilli’yi, oralarda kardeşlerimi de gönülden selamlıyorum.

Mardin kardeşliğin şehridir. Mardin hoşgörünün, dayanışmanın, huzurun şehridir. Mardin tarih şehridir, ilim şehridir, medeniyet şehridir. Mardin evliyanın, alimlerin, ariflerin, Ashab-ı Kiram’ın şehridir.  Seninle iftihar ediyoruz Mardin.

Allah sizlerden razı olsun Mardin, bu coşkunuz, bu sevdanız, bu samimiyetiniz için Rabbim sizlerden razı olsun.

Ahdevefanız için, bu davaya omuz verdiğiniz için, Başbakanınıza, bu kardeşinize sahip çıktığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

Son 5 yılda Mardin’e 5 kez geldim, Başbakan olarak 5 kez geldim, ondan öncekileri zaten saymaya gerek yok. Mitingler yaptık, toplu açılışlar yaptık, ilçelerimizi ziyaret ettik, Mardin’i hizmetlerle, eserlerle buluşturduk; işte bugün bir kez daha Mardin’deyim. Bugün bir kez daha demokrasi için, milli irade için, büyük Türkiye hedefleri için Mardin’deyiz. Maşallah, bugün Mardin’i çok farklı görüyorum.

Siirt’ten sizlere selamlar getirdim. Tabi eniştesiyiz Siirt’in, zor ayrıldık. Sizi burada beklettim, hakkınızı helal edin. Hakkınızı helal edin. Bugün Mardin bir başka güzel. Mardin Türkiye’de oynanan oyunu görüyor, Mardin sandık üzerindeki oyunu görüyor, inşallah Mardin sandıkta oyuna sahip çıkacağını ve kirli oyunu bozacağını bugün burada tüm dünyaya gösteriyor.

Mardin, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz Mardin?Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz Mardin? Çözüm sürecine, huzur projesine sahip çıkıyor muyuz Mardin? Büyük Türkiye hedefine, yeni Türkiye hedefine sahip çıkıyor muyuz Mardin? 30 Mart’ta mührü AK Parti’ye vuruyor muyuz Mardin? Evvel Allah, maşallah, berakallah.

18 günümüz var, hanım kardeşlerim, 18 gün kapı kapı dolaşmaya gece-gündüz var mıyız? Beyler, gece-günüz demeden kapı kapı dolaşmaya 18 gün var mıyız? Allah razı olsun.  Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece, gideceğiz gündüz gece. Durmak yok… O kadar. Mardin 30 Mart’ta inşallah tuzakları bozacak, senaryoyu altüst edecek.

Kardeşlerim, sandıklara çok sahip çıkacağız, sandıklara sahip çıkacağız, kuş uçurtmayacağız, müşahitler olarak sahip çıkacağız. İnşallah birilerinin o bozuk planlarını biz bozacağız, çünkü sandıkta demokrasinin gereğini yerine getireceğiz.

Sevgili kardeşlerim, seçime sadece 18 gün kala Türkiye’de huzuru bozmak için senaryolar hazırlanıyor. Biliyorsunuz, milletin 30 Mart’ta da AK Parti diyeceğini anlayanlar sandığa gölge düşürmek için yeni provokasyonlar, yeni tahrikleri devreye sokuyorlar. Türkiye’de huzuru bozmak için, sokakları karıştırmak için, o malum çevreler yeni tuzakların peşinde.

Buradan hem Mardin’e, hem Türkiye’ye sesleniyorum; bu senaryolara, bu tahriklere, bu tuzaklara karşı 77 milyon aziz milletimin uyanık olmasını, sabırlı olmasını, sağduyulu olmasını özellikle rica ediyorum.

Bütün siyasi partilere sorumlu davranma çağrısını yapıyorum, bütün medya kuruluşlarına sorumlu davranma çağrısını yapıyorum. Olayları tahrik etmeye çalışan işveren örgütlerine, sendikalara, sivil toplum örgütlerine sorumluluk çağrısı yapıyorum. Kimin ne meselesi varsa meselesini 30 Mart’ta sandıkta çözsün.  Bakıyorum ki bazı işverenler sosyal medya yoluyla tahrikler yapıyorlar, sokaklara çıkmak da, insanları sokağa itmek de asla çözüm değildir.

Değerli kardeşlerim, seçime 18 gün kala sokaklara ateşe vermeye çalışmak demokratik bir duruş, demokratik bir tavır değildir. Bu ülkeyi millet irade ediyor. 30 Mart’ta millet sandık yoluyla söyleyeceğini söyleyecek, 30 Mart’ta millet iktidara da, muhalefete de mesajını çok net biçimde verecek. Sandık dışında yollar arayanlar, hem tehlikeli, hem de boş yollara sapıyorlar.

Kardeşlerim, onlara gereken dersi bizler 30 Mart’ta 12 yıldır bu ülkedeki eser siyasetiyle vereceğiz. Biz eser ürettik, onlar… Ne diyor vatandaş televizyonda? Ben lafa bakarım demiyor, ben icraata bakarım, lafa bakmam diyor; öyle mi? Ama bugüne neyle aldattılar bizi? Lafla. Lafla peynir gemisi yürüyor mu? İcraat icraat.

Allah aşkına, şimdi şu Mardin’de AK Parti’nin dışında hizmet var mı? Şu Mardin’de hizmeti AK Parti getirdi. Havalimanının genişletilmesinden tutunuz, şu andaki o modern yapılanmasına varıncaya kadar,  yollarımıza varıncaya kadar, tarihi eserlerin restorasyonuna varıncaya kadar, Artuklu Üniversitesi’nin Mardin’e getirilmesine varıncaya kadar, hastanelerimiz, okullarımız, bütün bunlara varıncaya kadar, enerjide attığımız adımlara varıncaya kadar, bunların dışında, soruyorum, Mardin’e BDP’nin eli değdi mi ya? İnanın kardeşlerim, bunların buraya vereceği hiçbir şey yok.

Bakın bu oyuna gelmeyelim. 12 Haziran seçimlerinde sandık ortaya geldi ve millet bir tercih yaptı, 12 Haziran seçimlerinde Türkiye yüzde 50 oy oranıyla AK Parti’ye iktidarı teslim etti. Sizlerden, aziz milletimizden aldığımız yetkiyle Türkiye’ye hizmet ediyor, Türkiye için eser üretiyoruz. Türkiye’yi huzura, istikrara, daha ileri demokrasiye kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Eğer bundan rahatsız olan varsa millete gider, bunu millete anlatır, milletten yeki alır ve bu makamlara onlar gelir.  Milletin bize git derse biz bir saniye bile burada kalmayız. Niye? Çünkü milli iradeye saygımız sonsuz.

Kardeşlerim, bu koltuklarda bizler yapışmadık. Bakın, ben bugün Mardin’de bir şey söylüyorum, dikkat edin, bu çok önemli, bütün Türkiye bizi şu anda ekranları başında izliyor, bunu daha önce de söyledim, burada da söylüyorum, eğer AK Parti bu seçimlerden birinci parti olarak çıkmazsa ben Genel Başkanlığı bırakacağım. Çünkü ben size inanıyorum, ben milletime inanıyorum, inanıyorum ki biz bu sandıklardan yine birinci parti olarak çıkacağız.``Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,6%-0,49
  • DOLAR

    32,22% 0,08
  • EURO

    34,73% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2437,46% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3945,09% 0,00