BAŞBAKAN YILDIRIM:``HATA YAPIN AMA HAİNLİK YAPMAYIN``

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığınca Vilayetler Evi`nde düzenlenen Valiler Toplantısı`nda Valilere uyarılarda bulundu.

Gündem 8.09.2016 15:57:08 0
BAŞBAKAN YILDIRIM:``HATA YAPIN AMA  HAİNLİK YAPMAYIN``

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığınca Vilayetler Evi'nde düzenlenen Valiler Toplantısı'nda Valilere uyarılarda bulundu.

Valilere konuşan Başbakan Yıldırım, "Sahadaki hiçbir iş şekil ve usul hatası olmadan yapılmaz. Bunu bir kere unutmayın. Uygulamanın içinden gelen biri olarak söylüyorum.,.

Eğer usulü, biçimi, her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışırsanız, işi yapamazsınız. Bir tercih yapacaksınız. İş mi yapacağız, yoksa mevzuatı mı kollayacağız? Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği ve menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın, hata yapmaya alan var ama hainliğe asla alan yok."dedi.

 

Türkiye'de kimsenin hukukun üstünde olmadığının altını çizen Yıldırım, "Terörle iltisaklı parti çıkmış, ‘Efendim işte bu belediyelere falan ilişirseniz, şöyle yaparsanız böyle yaparsanız sivil direniş başlatacağız’…Kardeşim, Türkiye hukuk devleti, hiç kimse kusura bakmasın, hiç kimse hukuktan üstün değildir. Sıfatı ne olursa olsun, öyle dışarıdakilerin sırtını sıvazlamakla, üç beş tane silah ellerine vermekle kendilerini bu büyük devlete, bu büyük millete kafa tutacaklarını mı zannediyorlar? Kusura bakmasın, daha onların söylediği 6-7 Ekim’in hesabı duruyor, önce o hesabı verecekler, sonra da bu büyük büyük laflar etmenin ne demek olduğunu görecekler. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devletinin gereği yapacak. Mahkeme çağırıyorsa, tıpış tıpış gelip ifadesini verecek, yağma yok." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım valilere, "Adaletten ayrılmayın, yanlış yapan, aleni olarak gençlerimizi dağa götürüp, dağı teşvik edip onların ömrünün baharında yok olup gitmesine vesile olanlara asla prim vermeyin, gereğini yapın." uyarısında da bulundu.

 

KHK'da teröre destek veren belediyelerle ilgili bir düzenleme de yapıldığını vurgulayan Yıldırım, "KHK'da özellikle Doğu ve Güneydoğu'da terörle irtibatlı, teröre öyle veya böyle destek veren belediyelerle ilgili bir düzenleme yaptık. Burada belediye başkanlarıyla ilgili büyükşehirlerde İçişleri Bakanı, illerde valiliklerimize tam yetki verildi. Bu konuda lütfen çekingen ve ürkek davranmayın. Ülkenin kaynaklarının, polisi, jandarması, korucusuna kurşun olarak dönmesine asla izin vermeyin. Bu bir vebaldir, bu büyük bir sorumluluktur, hiç tereddüt etmeyin." dedi. 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00