BAŞBAKAN DAVUTOĞLU`NDAN TURİZMCİLERE BÜYÜK MÜJDE!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü`nde düzenlenen toplantıda 2016 Turizm Eylem Planı`nı açıkladı.Plan ile sektöre 255 milyon lira hibe desteği sağlanıyor, sektörün 284 milyon liralık borcu ise erteleniyor.

Turizm 22.02.2016 15:44:24 0
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU`NDAN  TURİZMCİLERE BÜYÜK MÜJDE!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantıda 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı.Plan ile sektöre 255 milyon lira hibe desteği sağlanıyor, sektörün 284 milyon liralık borcu ise erteleniyor.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyayla bütünleşmeyi sürdüreceğini belirterek, "Kimse, etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı, kendi içimizde devinim yaşayacağımızı düşünmesin ve beklemesin, içe kapanmayacağız, dünyaya daha çok açılacak, dünyayla daha çok bütünleşeceğiz" dedi.

"Hak edene hak ettiği cevabı veriyoruz"

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Evet terör kalleşçe saldırılarını sürdürüyor, evet ciğerimize ateş düşüyor ama Türkiye büyük bir devlet, milletimiz büyük bir millettir. Ne badireler atlattık, elbette bunu da atlatacağız. Terörle mücadeledeki kararlılığımız sürüyor. İçeride ya da dışarıda farketmez, hak edene hak ettiği cevabı veriyoruz, vermeye devam edeceğiz."

Başbakan, plan ile sektöre 255 milyon lira hibe desteği sağlanacağını, sektörün 284 milyon liralık borcunun ise erteleneceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Turizm Eylem Planını madde madde şöyle sıraladı;

1. Tüm dünyadan Türkiye’ye A grubu seyahat acentelerine uçuş başına destek verilmesini hükme bağladık.

2. Türkiye’ye turist getiren A grubu seyahat acentelerine kredi garanti fonu teminatıyla kredi kullanma imkânı sağladık.

3. İhtiyaç duyulduğunda Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından karşılık yönetmeliği uygulamasına ilişkin Kurul kararı alınacaktır.

4. Kültür ve Turizm Bakanlığından deniz turizmi tesislerini Ekonomi Bakanlığını teşviklerinden faydalandırıyoruz.

5. Bakanlıktan onaylı konaklama ve deniz turizmi tesislerini ihracatçı kapsamına alıyoruz.

6. Çevreye duyalı belgeli işletmelere halen verilmekte olan enerji desteğinin yanı sıra su atık su bedelleri itibariyle bölgenin en düşük tarifesi uygulanacak.

7. Bakanlık belgeli konaklama tesislerinin ecri misil değerlerinin 2016 ödemelerinin ertelenmesi ve takip eden 3 yılda 3 eşit taksitte ödenmesi hususundaki düzenlemeler yapılacaktır.

8. Kültür ve Turizm Bakanlığından tahsisli konaklama tesislerinin kira bedellerinin 2016 ödemelerinin ertelenmesi ve 3 eşit taksitte ödenmesi

9. Bakanlık tahsisli konaklama tesislerinin toplam cirolarında alınan pay bedellerinin 3 eşit taksitte ödenmesi.


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00