BAŞBAKAN DAVUTOĞLU`NDAN MEDENİ KONAK CİNAYETİNE BÜYÜK TEPKİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu,Nusaybin`de, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Medeni Konak`ı "kalleşçe" öldürenlerin mutlaka hesap vereceklerine Söyledi.

Mardin 29.10.2015 17:45:16 0
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU`NDAN  MEDENİ KONAK CİNAYETİNE  BÜYÜK TEPKİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu,Nusaybin'de, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Medeni Konak'ı "kalleşçe" öldürenlerin mutlaka hesap vereceklerine Söyledi.

1 Kasım Milletvekili seçimleri öncesinde Diyarbakır da Ak Parti Tarafından düzenlenen Mitingte bir  konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu burada yaptığı konuşmasında:

Nusaybin'de, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Medeni Konak'ı "kalleşçe" öldürenlerin mutlaka hesap vereceklerine vurgu yapan Davutoğlu, "Zannediyorlar ki bu yiğit Kürtler, bu yiğit Türkler, bu vatanın evlatları böyle kalleşçe saldırılar karşısında sinerler, korkarlar, geri çekilirler, sandık başında durmaktan çekinirler. Aziz Diyarbakırlılar, yiğit Diyarbakırlılar, Medeni Konak kardeşimiz adına size soruyorum, onun emaneti adına size soruyorum, sizler bu tehditler karşısında korkar mısınız? Siner misiniz? Sandığı kimseye terk eder misiniz?" dedi.

Medeni Konak'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini yineleyen Davutoğlu, "O artık gönlümüzde, artık bir demokrasi şehidimizdir" diye konuştu. Davutoğlu, alandaki vatandaşlardan Medeni Konak için Fatiha okumalarını rica etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nusaybin Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Medeni Konak'ın yolda arabasının içinde "haince, hunharca" katledildiğini belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ses yok, Bahçeli'den yok. O her fırsatta devlete 'katil' diyen Demirtaş, dönüp de Medeni kardeşimizin katillerine, alçaklara 'katil' diyemiyor. Çünkü korkarlar. İşte çağrıda bulunuyorum, biz nasıl her saldırı karşısında, bu saldırıları kınamışsak, çıksınlar onlar da kınasınlar, biz nasıl her saldırıda taziye sunduysak, onlar da sunsunlar" dedi.

Mardin Nusaybin Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Medeni Konak'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Dün akşam şehit edildi Medeni kardeşimiz, bugün neredeyse üzerinden 24 saat geçiyor, ne CHP'den bir kınama var, bir taziye var, ne MHP'den var, ne de HDP'den var. Onlara en ufak saldırı olduğunda biz anında lanetliyoruz. Evvelsi gün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde havaya atılan ki sonra CHP ile eski ilişkisi olan biri çıktı ama duyduğum anda Kılıçdaroğlu'nu aradım ama Medeni kardeşimiz, yolda arabasının içinde haince, hunharca katledildi. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ses yok, Bahçeli'den yok. O her fırsatta devlete 'katil' diyen Demirtaş, dönüp de Medeni kardeşimizin katillerine, alçaklara 'katil' diyemiyor. Çünkü korkarlar. İşte çağrıda bulunuyorum, biz nasıl her saldırı karşısında, bu saldırıları kınamışsak, çıksınlar onlar da kınasınlar, biz nasıl her saldırıda taziye sunduysak, onlar da sunsunlar. Ama eğer saldırı AK Parti'ye yapılırsa 'iyi oldu' diyip, kenardan seyrederler. Eğer kendilerine yapılırsa hemen mağdur durumunda hemen istismara yönelirler ama bilin ki Diyarbekirliler, biz hangi vatandaşımıza saldırı yapılırsa yapılsın, siyasi düşüncesi ne olursa olsun hepsine karşı çıktık, karşı çıkmaya devam edeceğiz."

Bu acıların, sıkıntıların bir gün geçeceğini anlatan Davutoğlu, dostça, kardeşçe bu ülkenin istiklali ve istikbali için hep birlikte mücadele edileceğini kaydetti.

"Gençlik seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine de Başbakan Davutoğlu, Diyarbakırlı gençlerle, her türlü baskıya direnen yiğit Kürt gençleriyle gurur duyduklarını bildirdi.

ACILARI YAŞANALAR PİŞMAN OLACAKLAR

Bu acıları yaşatanları, gönül birliğine kastedenlerin güzel günler geldiğinde, acılar geçtiğinde pişman olacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "(Ellerimiz kopsaydı da o silahlara tekrar sarılmasaydık) diyecekler. Emin olun, o günleri hep beraber göreceğiz. Huzur ve barış günlerini hep beraber göreceğiz" ifadesini kullandı.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04