BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU`NA NUSAYBİN`İ SORDU

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK, SON AYLARDA EN FAZLA ŞEHİT VERDİĞİMİZ NUSAYBİN?E PKK?NIN HENDEKLER KAZMAYA BAŞLADIĞI ARALIK 2015?TE GÜVENLİK KUVVETLERİNİN OPERASYON YAPMA TALEBİNİN NİÇİN KABUL EDİLMEDİĞİNİ , OPERASYONA İZİN VERMEYEN MARDİN VALİSİ HAKKIN

Gündem 20.04.2016 11:44:34 0
 BAŞBAKAN  AHMET DAVUTOĞLU`NA NUSAYBİN`İ  SORDU

CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Gök, son aylarda en fazla şehit verdiğimiz Nusaybin’de, PKK terör örgütünün Aralık 2015’ten itibaren hendekler kazarak ve bombalı tuzaklar kurarak hazırlık yaptığını hatırlatarak,  güvenlik kuvvetlerinin hazırlık aşamasında operasyon talebine izin vermeyen kamu görevlileri hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde Nusaybin’de son haftalarda başlatılan operasyonlarda çok fazla şehit verilmesinin temel nedeninin PKK’nın, günlerce yaptığı hazırlıklar olduğunu ifade etti.

 Güvenlik kuvvetlerinin, PKK’nın bu hazırlık aşamasında yaptığı operasyon talebinin Mardin Valiliği tarafından uygun bulunmadığı iddialarını hatırlatan Gök, Mardin Valisi hakkında, operasyona izin vermeyerek PKK’nın bu kadar büyük bir hazırlık yapmasına olanak sağladığı için soruşturma açılması gerektiğini bildirdi.

Gök, Başbakan Davutoğlu’nun şu soruları yanıtlamasını istedi:

1.1-PKK’nın Nusaybin’de hendek kazma ve bomba tuzakları kurmaya başladığı Aralık 2015 ayında Emniyet ve Jandarma’nın operasyon yapma talebinde bulunduğu ve bu talebin geri çevrilerek, operasyon izni verilmediğine ilişkin iddialar doğru mudur?

2-Mardin Valisi hakkında Emniyet ve Jandarma’nın operasyon yapmasına izin vermeyerek PKK’nın Nusaybin’de bu kadar büyük bir hazırlık yapmasına olanak sağladığı iddiasıyla herhangi bir inceleme ve soruşturma açıldı mı? Açıldıysa, söz konusu inceleme ve soruşturmalar hangi aşamalarda bulunmaktadır ve hangi sonuçlara ulaşılmıştır?

3-Soruşturma açılmadıysa, Nusaybin’de bu kadar fazla şehit vermemizin en önemli sebebinin hendekler ve el yapımı patlayıcı tuzaklar olduğu dikkate alındığında,  PKK’ya karşı hazırlık aşamasında operasyon yapılmasına izin vermeyen mülki amirler hakkında inceleme başlamayı ya da soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,66% -0,40
  • GRAM ALTIN

    2401,09% -1,38
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72