BARO BAŞKANI ANTMEN`DEN `` DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ``MESAJI

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, ülkemizde toplumsal barışın günden güne zedelendiği uyarısı yapan Baro Başkanı Antmen, insanlar arasında kutuplaşmanın arttığını vurguladı.

1.09.2014 19:29:34 0
BARO BAŞKANI ANTMEN`DEN `` DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ``MESAJI

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, ülkemizde toplumsal barışın günden güne zedelendiği uyarısı yapan Baro Başkanı Antmen, insanlar arasında kutuplaşmanın arttığını vurguladı.

 Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Bir Dünya Barış Günü’ne daha savaş, kan ve gözyaşı içinde girildiğini söyleyerek, “Bizler 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlarken; emperyalist güç odakları da savaşmaya devam ediyor. Bugün Suriye`den Filistin`e, Irak`tan Rojava`ya, Şengal’den Irak Türkmenlerine kadar çatışmaların gölgesinde yaşıyoruz. Emperyalizme karşı kazandığı bağımsızlık savaşı ile tüm dünya milletlerine örnek olan Türkiye bugün, tarihi misyonundan uzaklaşmış; terörist çetelere dur diyemeyen, terör örgütlerinin elindeki tutsaklarını kurtaramayan bir ülke haline getirilmiştir. Dinsel ve mezhepsel söylemlerle halkları birbirine düşüren,  IŞİD çetelerine destek çıkan; Kürecik’e Füze Kalkanı’nı yerleştiren, ama iş barış mesajı yayınlamak olduğunda herkesten çok barış havarisi kesilenlerin bu savaşı durdurmayacağını biliyoruz.

İçinden geçtiğimiz bu karanlık günlerde; ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesinin önemi daha fazla ortaya çıkmıştır. Bu sözün anlam ve önemi anlaşılıp uygulandığı ölçüde ülkemiz ve dünya barışına katkı sağlanabilecektir” dedi.

 “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ KORUNMALI”

 Dünyada bu gelişmeler yaşanırken ülkemizde de toplumsal barışın günden güne zedelendiğini vurgulayan Antmen, barışçıl gösterilerin dahi polis şiddeti ile bastırıldığı, can kayıplarının yaşandığı Gezi Parkı eylemleri sürecinde insanlar arasında kutuplaşmanın temellerinin atıldığını bildirdi. “Barış ortamının yeniden tesis edilmesi; kendisi gibi düşünmeyenin dışlanması ile değil; eşit, adil ve kardeşçe yaşanacak bir ortamın inşasına bağlıdır” diyen Başkan Antmen, “Mersin Barosu olarak; yurdumuzda bireylerin temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmadığı,üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, ülkemizde ve coğrafyamızda yeniden barışın tesis edildiği günleri karşılamak umuduyla; bugüne değin olduğu gibi bu günden sonra da insan haklarını , hukuku ve barışı savunmayı kararlılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarken; savaş ve çatışmadan arınmış, hoşgörü ve kardeşlik içerisinde yaşanılan bir Dünya ve Türkiye özleminde olduğumuzu belirtiriz” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40