BARIŞ DERNEĞİ BAŞKANI AYDOĞAN'DAN ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR

Barış Derneği Başkanı Cemil Aydoğan yaptığı açıklamada ''Bütün Dünya'yı kuşatan Koronaviris tehlikesi karşısında , kendi hayatını ve İnsanlığın hayatını umursamayan insanların sorumsuz davranışları bizi kahretmektedir''dedi.

Mardin 15.08.2020 12:35:00 0
BARIŞ  DERNEĞİ BAŞKANI AYDOĞAN

 Barış Derneği Başkanı  Cemil Aydoğan yaptığı  açıklamada  ''Bütün Dünya'yı kuşatan Koronaviris tehlikesi karşısında , kendi hayatını ve İnsanlığın hayatını umursamayan insanların sorumsuz davranışları bizi kahretmektedir''dedi.

 

İnsan Hakları savunucusu ve Barış Derneği Başkanı Cemil Aydoğanaçıklamasında şu ifadelere yer verildi;

 

''Bütün Dünya'yı kuşatan bu Koronaviris tehlikesi karşısında , kendi hayatını ve İnsanlığın hayatını umursamayan insanların sorumsuz davranışları bizleri kahretmektedir.


Kamuoyunun'da bu sorumsuz insanlara seyirci kalması bizi daha fazla kahrediyor. Korona ile ilgili Ülkemizde kurulan bilim kurulu ve Dünya sağlık örgütünün koronadan kurtulmak amacıyla, Maske takma, kalabalıktan korunma ve eve gelirken ellerin su ve sabunla en az 20 saniye yıkamayı hayati derecede önemli görmelerine rağmen, Başta ilçemiz Kızıltepe, Mardin,
Ankara, İstanbul ve tüm ülkede hayati sorumsuzluklar almış başını gidiyor; en fazla beni kahreden; Maske takmayan, veya maskelerini boyunlarına ve kolarına takan insanların sorumsuzluğudur.
Tüm devletler politik olarak vaka sayısını az gösteriyor.aslında ölüm vakaları tüm Dünyada verilen rakamlardan çok daha yüksektir.
Sadece Mardin'i örnek. vermek istiyorum.
İl ve ilçe Hastaneleri tamamen dolmuştur.


Doktorlar da haklı olarak gelen korona hastalarını evlerine servis etmektedir.Bu girişim ne kadar sağlıklı olur. Bu zorunlu tedbirleri'de halkımızın taktirine bırakıyorum. Bu korona tehlikesi, çıkacak yeni aşı dönemine kadar devam edecektir.


İnsanların hayatını beraberinde götüren, bu karabulutların geçmesine kadar; sabırlı ve tedbirli olmak lazımdır.


Kainatın sahibi yüce Allah ve İnsanlığın bize bıraktığı değerlerin hatırı için, herkesin Maskesini takarak, sosyal mesafe ve kalabalıklardan kendini koruyarak, eve dönüşlerde, ellerini su ve sabunla yıkamalarını, İnsan hakları kurumları adına, istirham ediyorum.


Allah bizi, ülkemizi ve tüm insanlığı bir an önce bu Koronaviris salgınından kurtarmasını diliyorum.


Saygılarımı sunuyorum.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00