BARIŞ DERNEĞİ BAŞKANI CEMİL AYDOĞAN;`ERDOĞAN VE ÖCALAN`IN AÇIKLAMALARI BARIŞ SÜRECİNE KATKI SUNACAK`

Barış Aktivisti ve Barış Derneği Başkanı "Cemil Aydoğan" yaptığı açıklamada, eski klasik söylemlerin Barış`a herhangi bir katkı sunamayacagını söyleyen "Aydoğan" sürece uygun yeni seçeneklerin Barış sürecine katkı sunacağını söyledi.

Mardin 21.06.2019 17:23:16 0
  BARIŞ DERNEĞİ BAŞKANI  CEMİL AYDOĞAN;`ERDOĞAN VE ÖCALAN`IN AÇIKLAMALARI BARIŞ SÜRECİNE KATKI SUNACAK`

Barış Aktivisti ve Barış Derneği Başkanı "Cemil Aydoğan" yaptığı açıklamada, eski klasik söylemlerin Barış'a herhangi bir katkı sunamayacagını söyleyen "Aydoğan" sürece uygun yeni seçeneklerin Barış sürecine katkı sunacağını söyledi.

 


Aydoğan Türkiye cumhuriyeti tarihinden şimdiye Kadar Kürt sorunu'na çözüm için adım atan tek siyasi liderin Erdoğan olduğunu söyledi. Aydoğan Barış söylemleri sadece açıklamalardan ibaret değildir.Fiili belge ve pratik eylemlerle ortaya çıkmaktadır; açıklamasında bulunan "Aydoğan"kendisininde tanık olduğu Habur sınırında kurulan mahkeme kararları ile Barış yolunu açarak Takipsizlik ve Berat kararlara ortam sağlayan,Oslo'da Devlet ve Kandil yöneticilerini bir araya getirmesini sağlayan,çözüm ve ateşkes ortamında benim Müdahil olduğum süreçlerde, dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nin samimi olduğunu belirtmek zorundayım; açıklamasında bulundu.
O dönemler Barış için hernevi risk ve bedeli üstleyen Erdoğan'a destek vermesi gerekirken; ben seni Başkan yaptırmayacağım açıklamaları ile Dolmabahçe'de masanın devrilmesine neden olan Selahattin Demirtaş ve arkasındaki güçlerin Barış' a herhangi bir destek sunmaları mümkün değildir; dedi 

 


Aydoğan Cumhuriyet döneminden şimdiye kadar Kürt halkının Demokratik taleplerini Kan ile bastıran CHP nin katkı sunmasıda mümkün değildir dedi.


PKK lideri Abdüllah Öcalan imralıda açıklaması bana göre yeni bir gündem ve çözüm sürecini de beraberinde getirecektir.
Acıklamasında bulunan "Aydoğan" Liderler kolay kolay yetişmezler; ben Kandilin Abdüllah Öcalan'a rağmen herhangi bir karşı karar alacağına inanmıyorum; açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00