BARIŞ DERNEĞİ BAŞKANI CEMİL AYDOĞAN`DAN ÇOK ÖNEMLİ ``AÇLIK GREVİ``AÇIKLAMASI

BARIŞ DERNEĞİ BAŞKANI "CEMİL AYDOĞAN" AÇLIK GREVLERİN ARTIK BIRAKILMASI LAZIMDIR; AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

Mardin 21.05.2019 13:13:46 0
BARIŞ DERNEĞİ BAŞKANI  CEMİL AYDOĞAN`DAN ÇOK ÖNEMLİ ``AÇLIK GREVİ``AÇIKLAMASI

BARIŞ DERNEĞİ BAŞKANI "CEMİL AYDOĞAN" AÇLIK GREVLERİN ARTIK BIRAKILMASI LAZIMDIR; AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

 

İnsan hakları kapsamında Hakkari Milletvekili Leyla Güven'nin Abdüllah Öcalan'nın üzerindeki tecridin kaldırılması ile ilgili başlatığı, ve yüzlerce kişiyi bulan açlık grevleri bir anlamda amacına ulaşmıştır; açıklamasında bulundu.


İnsan hakları kapsamında taleplerde bulunmak herkesin Demokratik bir hakıdır.Yasal olmayan hakların iadesini talep etmek'de Demokrasi ile yönetme idiasında olan bir ülkede vazgeçilmez talepler olarak karşımızda bulunmaktadır açıklamasında bulunan "Aydoğan"hiç bir şey insan yaşamından önemli değildir; dedi.


Aydoğan tecrit ile ilgili birilerinin güya güvenlik ile ilgili tutuklu ve hükümlülerin insan hakları beyanemesinde bulunan haklarını ellerinden alması kabul edilemez bir taleptir; açıklamasında bulundu.


Aydoğan Bir Barış Aktivisti olarak, Dünya genelinde insan hayatını riske koyacak açlık grevlerine karşı olduğunu söyledi.Ancak insan haklarını iade etmek amacı ile yapılan açlık grevleride Demokratik bir haktır dedi.Tecridin kaldırılması amacı ile Demokratik platform ve girişimlere destek verdiğini belirten, Barış Derneği başkanı "Aydoğan" Uluslararası kurumların devreye girmesi ile beraber Adalet bakan'ın; Abdüllah Öcalan üzerindeki tecridin tamamı ile ortadan kaldırılması açıklamasını, kurumsal olarak geç de olsa verilmiş olumlu bir karar olarak görüyoruz.


Ancak tüm Demokratik eylemlerin de bir sınırı vardır. Haklı talepler kabul edildiği andan itibaren artık açlık grevlerine son verilmelidir; açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00