BALEDE TÜRKİYE?DE BİR İLK?

2007?den beri faaliyet gösteren, ANKAmall?un sponsorluğunda yüzlerce minik sanatçıyı sanata kazandıran Dünya Dans Merkezi, Türkiye?de bugüne kadar minik balerin ve baletlerden oluşan en kalabalık kadrolu temsili gerçekleştirdi.

Kültür ve Sanat 22.06.2017 11:24:34 0
BALEDE TÜRKİYE?DE BİR İLK?

 

ANKAmall desteğiyle 2007 yılından bu yana devam eden yetenekli gençlerin sanata kazandırılması projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. ANKAmall sponsorluğunda 10 yıldır miniklere yönelik bale eğitimi veren Dünya Dans Merkezi, Türkiye’de de bir ilk olmak üzere bugüne kadarki en geniş katılımlı temsilini gerçekleştirdi.

 

Dünya Dans Merkezi, her temsilde 200 kişiden oluşan minik balerin ve baletlerle bir rekora imza attı. Merkezin çocuk balesi sınıflarında 2016-2017 eğitim yılında, bir yıla yakın süredir bale eğitimi gören minik balerin ve baletler tarafından hazırlanan “10. Yıl Gala”  bale temsili  Devlet Opera ve Balesi  sahnesinde  büyük bir izleyici kitlesi karşısında sergilendi.

 

Diplomalar verildi

 

ANKAmall’un sponsor olduğu ilk yıl bale seçmelerini kazanan ve Dünya Dans Merkezi’nden mezun olan bir öğrencinin sunuculuğunu yaptığı organizasyonda 8 yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler diplomalarına kavuştu. Temsil öncesi gerçekleşen diploma töreninde mezun olan öğrencilere diplomaları ANKAmall AVM Müdürü Tahir Yılmaz tarafından verildi.

 

Proje 10. yılında

 

Ece Türkiye-ANKAmall işbirliği ile Dünya Dans Merkezi tarafından, klasik sanatların yaygınlaşması, keşfedilmemiş yeni kabiliyetlerin ortaya çıkarılması ve daha kültürlü ve seçici sanatseverlerin artırılması, aynı zamanda yeni genç yeteneklerin bulunup sanat dünyasına kazandırılması amacıyla 2007 yılında başlatılan proje sayesinde akademik nitelikli bale eğitimi veriliyor.

 

Bu yıl 10. yılını dolduran proje kapsamında çok sayıda genç bale ile tanıştı, bu alanda eğitim alarak sanat hayatına kazandırıldı. Eğitim alan minikler birçok uluslararası başarıya da imza attı. Eğitimini tamamlayan minik sanatçıların pek çoğu bugün Devlet Opera ve Balesi sanatçısı olarak hayatlarına sanat alanında yön çizdi.

 

Amaç geniş kitlelere ulaşmak

 

Dünya Dans Merkezi Yönetmeni Bahri Gürcan, geleceğin sanatçılarını teşvik etmek ve bu alanda ilerlemelerini sağlamak için çalıştıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

 

“2007 Yılından beri her yıl ANKAmall’un desteği ile yetenek testleri, seçmeler yapıyoruz. Geniş halk kitlelerine ulaşarak çok sayıda çocuğa seçmeler sonrası eğitim imkanı sunuyoruz. ANKAmall bursu ile eğitim alan yetenekli çocukların en az yüzde 50’si konservatuvara giriş yapıyor. ANKAmall’a sanata ve geleceğin sanatçılarına verdiği destekten ötürü teşekkür ederiz.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00