BAKKAL AMCA`NIN YASA FERYADI!

Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça Gümrük ve Ticaret Bakanlığında çalışmakta olan perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında Kanun Tasarısı Taslağının bir an önce hazırlanarak çıkartılması gerektiğini söyledi.

Gündem 26.10.2013 13:40:21 0
BAKKAL AMCA`NIN YASA FERYADI!

 

Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça Gümrük  ve Ticaret Bakanlığında çalışmakta olan perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında Kanun Tasarısı  Taslağının bir an önce hazırlanarak  çıkartılması gerektiğini söyledi. Akça açıklamasında:” Yıllardır küçük esnafın  yok olmasıyla ilgili yapılan düzenlemelerden dolayı üye sayıları gittikçe azalan esnaf sanatkarlar odaları birliğine bağlı olan Manavgat Bakkallar Odası olarak  2005 yılında 810 üyemiz varken ,2005 ten  2013 yılına kadar kayıt olan üye sayımız 1137 kişiye ulaşmıştır ,ancak bu kadar  kayıt olmasına rağmen  haksız rekabetten dolayı silinen  üye sayısı toplam 1119 kişi olup.Toplam 1947 üyeden kalakala  828 üyemiz  kalmıştır” dedi.

 

  • Küçük esnafın rahatlamasını umuyoruz

 

 

Yıllardır bakkalların, büfelerin bitmesi için her şey yapıldı diyen Akça:” Netice de % 50 ’imiz yok oldu yok olmaya da devam ediyoruz. Yapılan  her türlü değişiklik küçük esnafın zararına olmuştur. Dolayısıyla nihayet Gümrük  ve Ticaret Bakanlığında çalışmakta olan perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında Kanun Tasarısı  Taslağı ile ilgili olarak  yasanın çıkması durumunda ilk defa  adil, eşit hem AVM’ lerin,  Mega Marketlerin hem de mağdur olan küçük esnafında (bakkal amcanın) yararlanacağı  bir kanun taslağı olması yani haksız rekabettin ortadan kalkması küçük esnafında rahatlamasını umuyoruz”.

 

  • İsteyen istediği yere iş yeri açamayacak

 

 

Başkan Akça :” Sorumlu bakanlıkça hazırlanan Yasa Taslağı Sermaye Karşısında direnci iyice kırılan bakkalların umudu olacaktır. Bütün işyerlerinin açılışına Toplumun tüm kesimlerini kapsayan kurullar oluşup bu kurul karar verecek aynı meslek grupları yan yana iş yeri açamayacak yani isteyen istediği yere iş yeri açamayacak. Büyük küçük ayırmadan hepsine eşit bir yasa olacaktır. Perakende Bilgi Sistemi(PERBİS)kurulacaktır.Bu tasarının yasalaşmasıyla beraber üye kaybı sorunu da çözülecektir” dedi.

 

  • Yaz-kış ayrı olmalıydı

 

 

Saat 22.00’den sonra uygulanan alkol satışı yasağı ile ilgili olarak Akça:” Malumunuz en son çıkan alkol yasayı  ile ilgili Bakkal, Büfe  Esnafı Saat 22:00’ de işletmelerimizi kapatmaya başladık. Yaz kış ayrı saat uygulaması yapılan  ülkemizde alkol yasak saati de yaz - kış ayrı olmalıydı.

Kış ayları için saat 22:00 de olması normal.Yazın 21:30 da akşam olurken  22:00 de işyerini kapamak esnafı zor durumda bırakmaktadır” şeklinde konuştu.

 

AHA ( Manavgat ) Hakan Tankaya

 


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78