Bakan Kılıç Mardin`de Kürtçe Sohbet Etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Mardin`de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç konuşma yaparken,Konuşmasına Kürtçe selamlamayla başlayarak, her gün yeni kelimeler öğrendiğini söyledi.

Polisiye Haberler 26.07.2013 01:29:22 0
Bakan Kılıç Mardin`de Kürtçe Sohbet Etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Mardin`de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç konuşma yaparken,Konuşmasına Kürtçe selamlamayla başlayarak, her gün yeni kelimeler öğrendiğini söyledi.

AK Parti siyasetinde ortaya konulan kırmızı çizgilerden birinin "bölgesel milliyetçilik yapmamak" olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Bu pencereden bakıldığı zaman Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, en az sizler kadar Mardinli, Samsunlu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da sizden daha fazla Mardinli. Türk`ü, Kürt`ü, Arap`ı, Arnavut`u bizim için farketmiyor. Kimseye anadilin ne olsun diye sorulmadı. Herkes bir aile ocağında dünyaya geldi ve büyüdükçe Türk, Kürt, Arap, Arnavut, Gürcü olduğunu farketti. Bizim elimizde olmayan farklılıklarımızdan dolayı kavga etmeye gerek yok."

Bakan Kılıç, daha sonra Mardin`deki spor tesisleri ile ilgili yatırımları anlattı. 

Mardin’de iftara katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, esnafı ziyaret etti.

Fuat Yağcı Camisi`nde teravih namazı kılan Bakan Kılıç Yenişehir Mahallesi ve 1. Cadde`deki esnafı ziyaret etti, kahvehaneleri gezdi.

Diyarbakır Kapı Mahallesi`nde şoförler kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kılıç, Mardin`e yapılan yatırımlar, Gezi Parkı ve çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gezi Parkı ile ilgili atılan Twetlerin yanlış olduğunu belirten Bakan Kılıç "Twitter’da yazıyorlar. Diyorlar ki `mesele park değil kardeşim. Sen daha anlamadın mı.` Mesele başka bir şey. Mesele memleketi karıştırmak, kurcalamak. Niye? İşler rayına girdi. Ekonomi düzeldi. Artık dünyada borç almayan bir ülke haline geldik. Duble yollara yatırım yapıyoruz. Hastanelerimizdeki düzen Almanya’dan İtalya’dan daha iyi. Kimseye zengin misin fakir misin diye sormuyorlar. Başın düştüğünde dara gerektiğinde özel hastaneleri ara problem yok. Niye, bu milletin arkasında Recep Tayyip Erdoğan var. Sistem böyle. Mesele gözyaşını dindirmek. Türk de ölmesin Kürt de ölmesin vatan da bölünmesin. Kimse hainlik de düşünmesin" diye konuştu.

Çözüm süreci

Doğu’da batıda Türkiye’nin her tarafında çalıştıklarını belirten Kılıç şunları söyledi:

"Çözüm sürecinin tarafı gibi görüldüğü halde sabote edenler olabilir. Ak koyun kara koyun belli olacak. Terörün bitmesinden menfaati kesilenler olacak. Sapla samanı birbirinden ayırmak lazım ve sizin de yardımcı olmanız lazım. Biz istiyoruz ki çocuklarımız iş bulsun. İşe karışsın, evlensin. Ama istikrarsızlık olduğu zaman yatırımcı gelmiyor. Teşvik veriyorsun gene gelmiyor. Niye gelmiyorsun diye sorduğunda `Bugün böyle ama yarın ne olacak belli değil` diyor. `Şantiyemdeki makinaları yakabilirler` diyor. `Mühendisimi, işçimi kaçırabilirler` diyor. Buna karşı bölge insanının da tavrını koyması lazım ki topyekün bu memleketi ayağa kaldırabilelim."

Kılıç`ın sohbet ettiği bir işletme çalışanı Yaşar Amak, kendisinin BDP’li olduğunu fakat AK Parti’nin son dönemlerde önemli işler yaptığını ifade etti.

Gerektiğinde AK Parti’nin de propagandasını yaptığını kaydeden Amak "AK Parti bütün hükümetlerden daha iyi işler yaptı. Her baba yiğidin harcı değil bunları yapmak. Bunu sayın Erdoğan başardı. Barış sürecinde lütfen biraz hızlı ve sağlıklı yürünsün. Bu süreci destekliyoruz. Ve biz de sizinle beraberiz" diye konuştu.

Bunun üzerine Bakan Kılıç şunları söyledi:

"Kimseye partisini sordum mu? Sormadığım halde kardeşimiz ben şu partiliyim. Bu partili değilim. Kendi yorumu. Kimseye partisini sormuyoruz. Aramızda her partiden insan olabilir. Kimseye ana dilini sormuyoruz. Tek vatan mıyız, tek devlet miyiz, tek millet miyiz orda olay bitiyor zaten. Tek millet dediğin zaman ne Türkü inkar etmek var, ne Kürdü ne, Arabı inkar etmek var. Hepimiz topyekün bir milletiz. Hep beraber buna sahip çıkmamız lazım. Bir çözüm sürecinin içindeyiz. Bölünmek parçalanmak yok. Çözüm süreci nedir, batıda bize soruyorlar. Çözüm süreci `bu konuştuklarımızdır` diyoruz. Hataları affedelim. Yanlışları terk edelim. Birbirimize kenetlenelim. Elin adamını sevindirmeyelim. Kardeşiz, kardeş olmaya devam edeceğiz."

Bakan Kılıç daha sona 1. Cadde`ki kahvehaneleri tek tek ziyaret etti.

Çözüm sürecine CHP ve MHP’nin de katkı sunmasını isteyen vatandaşlara Bakan Kılıç "Bu sürece hepsinin girmesi lazım. Başbakanımız gövdesini koydu bu işin altına. Ötekiler bir parmağını koymuyor. Herkes parmağı ile biraz destek verse bu iş çözülecek zaten" dedi.

Bakan Yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız da Mardin ziyareti çerçevesinde kentin en eski camisi olan Ulu Cami`de teravih namazı kıldı.

Cami hakkında bilgi alan Yıldız, ilahi dinledikten sonra 1199 yılında yapılan Ulu Cami’nin minaresine çıkarak şehri seyretti.
Yıldız, Başbakan`ın ramazanın toplumun tüm kesimleriyle idrak edilmesini istediğini, kendilerinin de fakir, fukara, çadırlarla toplu iftarların yapıldığı yerlerde bulunmaya çalıştıklarını belirtti.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Hamdolsun evleri dolaşma imkanı bulduk. İftarı, yüzlerce kişinin bulunduğu yerde yaptık. Ben bunun tabii bir durum ve doğru bir iş olduğu kanaatindeyim. Bakan ve milletvekilleri arkadaşlarımız vatandaşların içerisinden geldikleri için bunları yapmak için değil, tabii olarak yapıyorlar. Ben Mardin`de şunu gördüm, dokusu yapısı sağlam, güzel insanları olan bir memleketimiz. Çok farklı o tarihi teneffüs edebiliyorsunuz. Onu tamamen koklayabiliyorsunuz."

 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04