BAKAN GÜLER`DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı ve Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler TRT Haber`de kendisine yöneltilen tüm soruları içtenlikle cevapladı.

Polisiye Haberler 3.12.2013 22:06:02 0
BAKAN GÜLER`DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı ve Ak Parti Mardin Milletvekili  Muammer Güler TRT Haber`de``NELER OLUYOR``Programında kendisine yöneltilen tüm soruları içtenlikle cevapladı.

TRT Haber Kanal Koordinatörü ve ``NELER OLUYOR`` Programının sunucusu Ali Ahmet Böken`in bu haftaki konuğu İçişleri Bakanı Muammer Güler oldu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, gündeme ilişkinkendisine yöneltilen tüm  soruları içtenlikle cevapladı.Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Muammer Güler, sürecin kişisel hesaplara dayalı olmadığını ifade etti.

Örgütün silahlı unsurların yurt dışına çıkarılacağı yönündeki taahhütlerin tam olarak yerine getirmediğini söyleyen Bakan Güler; "Devletin görevi her yerde vatandaşın tehdit, baskı ve şiddete maruz kalmadan demokratik haklarını serbest rekabet ortamında yapmasını sağlamaktır." dedi.

BDP`ye de değinen Güler; "BDP çözüm süreci konusunda samimiyse legal siyaset alanlarını kullanması, Anayasa`ya göre suç teşkil eden faaliyetler içinde bulunmaması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bayrak yakma eylemlerine müsaade edilmeyeceğini kaydeden Muammer Güler; "Bölünmekte ve ayrılıkta hiç fayda yok bize." ifadelerini kullandı.

Güler ayrıca "Sorumluluk bilinci içinde davranmalıyız. Süreçle ilgili tehditkar ifadelerin hiç bir karşılığı yoktur." dedi.

Kurtarılan iş adamıyla ilgili soruya da cevap veren Güler şunları söyledi: "İstihbarat ve nokta operasyonu olarak polisimiz çok başarılı bir operasyon yaptı. Güvelik kuvvetlerimiz polisimiz ve jandarmamız bu konuda gerçekten başarılıdır."

Suriye meselesi

Suriye meselesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Güler, "Suriye`deki olayların uzaması kaçakçılığı da gündeme getirdi. Sınır güvenliğimizi düzenleyici çalışmalar var." dedi.

Türkiye`nin hiçbir terör örgütünün hamiliğini asla yapmayacağını ifade eden Muammer Güler "Bizim destek verdiğimiz grup Suriye muhalefetidir. Suriye halkının iradesine uygun bir normalleşmenin gelmesini istiyoruz. Esed rejiminin artık meşru olduğunu düşünmüyoruz. Bölgede konjonktür fırsatçılığı var." açıklamasında bulundu.

Uyuşturucuyla mücadele

Uyuşturucuyla mücadelede en başarılı ülke olduğumuzu söyleyen Güler, PKK`nın gelir kaynakları içinde uyuşturucunun yerinin büyük olduğunu kaydetti. 

Güler ayrıca, son 10 yıl içinde kolluk kuvvetleri tarafından 194 bin uyuşturucu operasyonu düzenlediğini ve uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli mesafe katedildiğini sözlerine ekledi.

Gezi olayları

Gezi olayları ve sonraki sürece ilişkin soruyu da cevaplandıran Bakan Güler, "Olaylara katılanların yüzde 78`i Alevi şeklinde bir tespit kesinlikle yoktur. Hiç kimse dini kanaatlerinden dolayı suçlanamaz sorgulanamaz." açıklamasını yaptı.

Adıyaman`da bazı evlerin işaretlenmesi

Muammer Güler, Adıyaman`da gerçekleşen ve bazı evlerin kapılarının işaretlenmesi hadisesinin kesinlikle provokasyon olduğunu ve bölge halkının bu tip provokasyonlara karşı dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Ethem Sarısülük davası

Ethem Sarısülük`ün öldürülmesiyle ilgili davaya da değinen Güler; "Hak ve adalet yerini bulacaktır. Polisle vatandaşımızı karşı karşıya getirecek böyle hadiseler olmamalıydı. Hukukun gerektirdiği ne varsa mutlaka adli yargı gerekeni yapsın ve adalet yerini bulsun." dedi.

"30 bin koruma memuru almayı planlıyoruz."

Türkiye`de kamu görevlileri arasında en stresli işi yapanın polis ve jandarma olduğunu ifade eden Bakan Güler, özellikle polislerin şartlarının iyileştirileceğini söyledi.

30 bin koruma memuru almayı planladıklarını ifade eden Muammer Güler, bu memurların 4 aylık bir eğitimden geçeceğini alımın 2014`te yapılmasının plandığını açıkladı. 

Güler, "Koruma memurları, yaptıkları göreve göre silah taşıma durumları olabilir. Biz karakol kapısında bile polisin değil koruma memurlarının beklemesini istiyoruz. Statlarda koruma görevini koruma memurlarının yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04