BAKAN EKER`İN KATILMADIĞI MARDİN`İN İLK TARIM FUARI AÇILDI

Mardin`de ilk kez Düzenlenen ve Güneydoğu Tarımıiçin çok önemli bir adım olarak,kabul edilen MAGROTEX`14 Mezopotamya-Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı,Törenle açıldı

Mardin 10.05.2014 20:27:02 0
BAKAN EKER`İN KATILMADIĞI MARDİN`İN İLK TARIM FUARI AÇILDI

Mardin`de ilk kez düzenlenen "Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı" düzenlenen törenle açıldı.Mardin`de ilk kez düzenlenen "Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı" düzenlenen törenle açıldı.

Mardin^de ilk kez açılan Gıda fuarına Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanı Mehdi Eker`in katılmaması Mardinli vatandaşları üzdü.Yurt genelinde yapılan bu tür açılışlara sıkça  katılan aynı zamanda kendisi de Diyarbakırlı olan Bakan Mehdi Eker`in Önemli bir etkinlik olan ve Güneydoğu tarımı için büyük önem arz eden MARDİN  Gıda Fuarına katılmaması manidar karşılandı.

Zümrüt Fuarcılık A.Ş’nin organize ettiği ‘Magrotex 14. Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı’nın açılışına Tarım Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve üreticiler katıldı.

Fuarın açılış programına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler ve yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.  

            Açılış töreninde Mardin’in anadilinin “Sevgi” olduğunu ifade eden Vali Dr. Ahmet Cengiz “Mardin, bir ilki daha başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Sadece tarımsal alanda değil, sanayide de faaliyet gösteriyor. İnşallah el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Suriye’de savaş bittikten sonra Mardin’i büyük fırsatlar bekliyor. Bu fuarın kalıcı olmasını istiyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.              8-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında devam edecek olan fuar saat:11.00- ile 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan fuarda, GAP İdaresi Başkanlığı, TKDK, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün gerçekleştireceği etkinlikler 4 gün boyunca devam edecek

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu,“Türkiye, son 10 yılda büyük bir dönüşüm yaşadı. Şu an 150 milyar dolar üzerinde bir ihracat yapıyoruz. Bugün Avrupa’da birinci, dünyada tarım alanında 7. sırada yer alıyoruz. Mardin’e 1.1 katrilyon hibe desteği sağladık. Biz, Mardin’e pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz. Karşılıksız hibe desteği sağlıyoruz ve en çok bu desteği alan il Mardin’dir. Bizler her türlü desteğe varız” dedi.

Movapark’ta 30 bin metrekarelik alanda kurulan fuar, 11 Mayıs 2014 tarihine kadar gezilebilecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34