Bakan Bağış`tan,TÜGİAD`a Çağrı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, genç iş adamlarına, "Türkiye`de aslında nasıl bir iş ortamı, nasıl bir yaşam tarzı özgürlüğü olduğunu anlatın. Doğruları anlatın. Gerçek Türkiye tablosunu anlatın" diye seslendi.

Gündem 25.07.2013 11:11:55 0
Bakan Bağış`tan,TÜGİAD`a Çağrı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, genç iş adamlarına, "Türkiye`de aslında nasıl bir iş ortamı, nasıl bir yaşam tarzı özgürlüğü olduğunu anlatın. Doğruları anlatın. Gerçek Türkiye tablosunu anlatın" diye seslendi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, genç iş adamlarına, "Türkiye`de aslında nasıl bir iş ortamı, nasıl bir yaşam tarzı özgürlüğü olduğunu, onu bizzat yaşayan bireyler olarak sizlerin anlatmanızda çok fayda var. Olanları anlatın. Doğruları anlatın. Gerçek Türkiye tablosunu anlatın" diye seslendi.

Bağış, bakanlığının Ortaköy ofisinde,Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD)  Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde, TÜGİAD Başkanı Yücelen`in, Avrupa Komisyonu`nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle`yle önümüzdeki günlerde görüşeceklerini aktarması üzerine Bağış, "Bu tür iletişimleri kurmanız çok anlamlı. Çünkü Türkiye AB`ye girdiğinde sadece devlet girmeyecek; özel sektörüyle, sivil toplum kuruluşlarıyla 81 il hep birlikte girecek. Onun için herkesin bu süreçte mutlaka katkısının olması çok çok anlamlı, önemli" dedi.

"Sayın Füle`ye de Türkiye`deki gerçek tabloyu anlatmanızda fayda var" diyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen Türkiye`yle ilgili yanlış intibalar, özellikle yabancı medyanın çarpıtıcı yayınlarının neticesinde oluşabiliyor. Genç iş adamları ve iş kadınları olarak, Türkiye`de aslında nasıl bir iş ortamı, nasıl bir yaşam tarzı özgürlüğü olduğunu, onu bizzat yaşayan bireyler olarak sizlerin anlatmanızda çok çok fayda var. Türkiye`nin nereden nereye geldiğini anlatmanızda yarar var. Olanları anlatın. Doğruları anlatın. Gerçek Türkiye tablosunu anlatın. Maalesef bu aralar gerçek Türkiye`yi anlatan çok az. Herkes bir karamsar tablo çizerek onu dışarıya yansıtıyor. Türkiye`nin imajına zarar veriyor ama bu zarardan da kendileri de dahil olmak üzere herkes payına düşeni alıyor. Ona yönelik hepimizin hassasiyet göstermesi gerekir."

Suriye

Bir gazetecinin, Suriye konusundaki son gelişmelerle ilgili sorusuna da Bağış, "Suriye`yle ilgili  bugün Ankara`da Sayın Başbakanımızın başkanlığında üst düzey bir toplantı gerçekleşti. Orada gerekli değerlendirmeler yapılır, veriler gözden geçirilir, ondan sonra alınan kararlar da kamuoyuyla paylaşılır. Benim şu aşamada Suriye`yle ilgili ekleyeceğim bir şey yok" yanıtını verdi.

Bağış,  gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı`nı da kutladı.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82