BAKAN YILDIRIM TAŞOVA?DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali İ. Halil Çomaktekin ile birlikte Taşova İlçe Merkezinde Devlet Su İşleri tarafından yapılan Yeşilırmak Islah Çalışmalarını yerinde inceledi. İ

8.04.2016 19:37:56 0
BAKAN YILDIRIM TAŞOVA?DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali İ. Halil Çomaktekin ile birlikte Taşova İlçe Merkezinde Devlet Su İşleri tarafından yapılan Yeşilırmak Islah Çalışmalarını yerinde inceledi.  İncelemelerde ayrıca Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve diğer yetkililer yer aldı.

Bakan Yıldırım incelemeleri kapsamında Vali Çomaktekin ve DSİ yetkililerinden, yapılan çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler alırken, verilen bilgilere göre 4 adet dozer, 3 adet dragline eskavatör,1 adet paletli beko,1 adet yükleyici,1 adet greyder ve 6 adet damperli kamyon makine grubu ve 25 kişilik personel ile çalışmalar hızla devam etmektedir.

Çalışma kapsamında Yeşilırmak Nehri üzerinde toplam 4500 metrelik kesimde yatak düzenlemesi ve çift taraflı istifli taş tahkimat uygulaması yapılacaktır. Nehir yatağı Taşova İlçesi Yeni Mahalle sınırları dahilinde aktif heyelan bölgesinden uzaklaştırılacaktır. Çalışmalar neticesinde İlçe merkezinde Yeşilırmak Nehri düzgün bir yatak akışına sahip olacak, ayrıca nehir yatağında kademe yapılarak Taşova Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak rekreasyon projesi için zemin hazırlanmış olacaktır.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım incelemelerinin ardından Taşova Kaymakamlığı ile Taşova Belediye Başkanlığını ziyaret etti ve ziyaretlerden sonra ilçe esnafı ile sohbet etti. Sayın Bakan Amasya programının sona ermesiyle birlikte Vali Çomaktekin ve protokol üyelerince İlimizden uğurlandı.

 

Artuklu Haber Ajansı-Amasya


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78