Bakan Soylu Mardin`de Kardeşlik İftarına Katıldı

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi?nin birlikte düzenlediği iftar programlarının 8?incisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu?nun katılımıyla devam etti.

5.06.2017 17:10:09 0
Bakan  Soylu Mardin`de Kardeşlik İftarına Katıldı

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği iftar programlarının 8’incisi  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla devam etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlenen iftara Bakan Soylu’nun yanısıra Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu, protokol üyeleri ve 4 bin civarında vatandaş katıldı. İftarda barış ve kardeşlik mesajları verildi.

MARDİN GELİŞİP,GÜZELLEŞİYOR

İftarda açılış konuşmasını Vali/Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman yaptı. Mardin’de birçok şeyin değiştiğini ve güzelliklerin yaşandığının altını çizen Yaman, “Mübarek Ramazan Ayının gelmesiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda hemşehrilerimiz ile bir araya geliyoruz. Bugün de yoğun mesailerine rağmen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu iftarımıza misafir oldu. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, devletimiz ve hükümetimizin insiyatifiyle yerel yönetim görevini devraldık. Bizler bu görevi yerine getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaktayız. Kentimizde sosyal projelerde çığır açtık. 32 sosyal projemizle örnek çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında yatırım sezonunun başlamasıyla hemşehrilerimize her anlamda hizmet etmek için projelerimizi hazırladık. Belediyemizi tüm bütçesini şehrimiz için harcıyoruz. Kentimizde kırsal mahallelerimiz de dahil, yollarından taziye evlerine, parklarından sosyal yaşam alanlarına kadar rekor çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

TEDİ DÜVELE GÜCÜMÜZ YETER

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin dünyaya korku saldığına vurgu yaptı. Soylu şunları kaydetti: “Burada hepimiz aynı sofranın etrafında oturuyoruz. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden insanlar aynı ekmeği, aynı yemeği paylaşıyorsa bizim en büyük gücümüz budur. Dünyada birilerinin hazmedemediği kıskandığı ve tarumar etmek istediği kuvvetimiz de budur.  Bunu çok iyi korumak ve çok iyi devam ettirmek önemlidir. Bu millet bin yıldır bu topraklarda bir arada yaşayıp, ayakta kalmışsa ve yedi düvele karşı gücünü göstermişse bu kardeşliğin gücüyle başarmıştır. Bu ülkeyi terörle ve ekonomik saldırılarla diz çöktürmek isteyenlerin  bu sofralardan hiçbir nasibi olmamıştır”

GÜVENLİK GÜÇLERİ ÜLKENİN HUZURU İÇİN GÖREV YAPIYOR

Güvenlik güçlerinin huzur ve güven için mücadele ettiğini de belirten Soylu, “Bugün 10 bin kardeşimiz Lice’de operasyon yapıyoruz. Tüm güvenlik güçlerimiz ile Bingöl kırsalından Lice’ye, Hani’ye ve Kocaköy’e huzurumuz ve zenginliğimiz için mücadele etmekteyiz. Ülkemi teröre karşı tam bir teyakkuz halindedir. Kim bizim üzerimizde hangi oyunu çevirirse çevirsin, üzerimizde istedikleri satrancı oynasınlar asla başaramayacaklar.  Bu milletin bileğini kimse bükemeyecektir. Zengin ve özgür bir ülke olmanın yanında dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız. Etrafımızdaki tüm coğrafyaya huzur ve kardeşlik getireceğiz” ifadesiyle sözlerini noktaladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04