BAKAN SOYLU MAMAK İLÇESİNDE POLİSLERLE İFTARINI AÇTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Mayıs Salı günü, Mamak Tuzluçayır Polis Merkezinde görev yapan polis memurları ile birlikte iftarını açtı.

31.05.2017 08:14:20 0
BAKAN SOYLU MAMAK İLÇESİNDE POLİSLERLE İFTARINI AÇTI

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, 30 Mayıs Salı günü, Mamak Tuzluçayır Polis Merkezinde görev yapan polis memurları ile birlikte iftarını açtı.

 

Tuzluçayır Polis Merkezi’ndeki iftar programında Bakan Soylu’ya Ankara Valisi Ercan Topaca, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan eşlik etti.  

  

İftar öncesinde mahalle sakinlerinin çocukları ile ilgilenen Bakan Soylu, vatandaşlara ramazan ayının hayırlı olması dileğinde bulundu. 

 

İftar programından sonra konuşan Bakan Soylu, bu güzel ayın nimetlerinden faydalanmak ve birlikte yarına, umuda, geleceğe hep beraber bakabilmek temennisinde bulundu.   

 

Polis memurlarına seslenen Bakan Soylu, milletimiz adına kendilerine teşekkür ettiğini söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Bu milletin huzurunu ve sükûnunu temin edebilmek için, buraları, her bir çalıştığınız yeri, bir güvenlik evi haline getiriyorsunuz. Elbiseniz, adımınız, millete olan muhabbetiniz inanınız ki bu ülkenin en önemli teminatlarından bir tanesidir. Biz buna inanıyoruz. Bugün yedi yüz seksen bin kilometrekarenin her santimetre karesinde polis kardeşlerimiz aynı anlayışla vazife yapmaktadır. Memleketin neresine gidersem gideyim, o elbisenin içerisindeki ciddiyeti, memleket sevgisi, millet şuuru ruhuna ve bütün anlayışına sinmiştir bizim polis kardeşlerimizin. Bu vesileyle hepinize tekrar çok teşekkür etmek istiyoruz.” 

 

Ülkemizin çok büyük sıkıntılardan geçtiğini, çünkü dünyanın en pahalı arazisinde oturduğumuzu vurgulayarak, “Herkesin gözü burada. Acaba bir huzursuzluk ortaya çıkarabilir miyim, acaba milleti birbirine düşürebilir miyim, acaba kardeşi kardeşe düşürebilir miyim, acaba insanlarımızın aile birliğine yönelik bir zayıflık ortaya koyabilir miyim. Bilmenizi isterim ki biz büyük bir milletiz. Ve biz asil bir milletiz. Her bir bireyimizle, her bir parçamızla, her bir inancımızla, her bir düşüncemizle, her bir etnik kökenimizle. Ve biz bu coğrafyada bugün ayakta duruyorsak, bu büyük milletin asaleti sayesinde ayakta duruyoruz. Allah’a hamdolsun. Değerlerimize, geleneklerimize, ananelerimize sahip çıktığımız için ayakta durabiliyoruz. Annelerimize, babalarımıza hürmet gösterdiğimiz için ayakta durabiliyoruz. Biz Batı medeniyetleri gibi değiliz. Biz mezarımıza dahi sahip çıkarız. Biz geçmişimize, bayramda mezarını ziyaret eden, onunla hemhal olan, ona okuyan, onunla konuşan bir milletiz. Biz başka bir milletiz. Bu özell
iklerimizi perde etmeyeceğiz. Belki de en önemli vazifelerimizden bir tanesi, bu güzelliklerimizi kaybetmeye çalışanlara karşı da mücadele etmektir.” dedi. 

 

Uyuşturucunun toplumun baş belası olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “Bilmenizi istiyorum. Buna karşı, göreviniz her ne olursa olsun, ne şekilde olursa olsun, uyuşturucu, çocuklarımızın zihinlerine ve taze bedenlerine karşı bir terör saldırısıdır. Bununla kim meşgul oluyorsa da benim sizden Bakanınız olarak ricam ona acımayın. Çünkü o, insanlığa acımıyor. Gittiğim bazı yerlerde gördüğüm tablolar ciğerimi paramparça ediyor. Bazen annelerin bazen babaların, amcaların, teyzelerin, dayıların söyledikleri beni paramparça ediyor. Eliniz her zaman şefkat ve merhamet eli olacak. Ama kanunların, kuralların ve geleneklerimizin uygulanmasında da amir olacaksınız. Memleketimizde huzur için dönem dönem çeşitli uygulamalar yapıyoruz. Adlarını bazen 'Huzurlu Sokak Uygulamaları' diye koyuyoruz, bazen asayiş uygulamaları gerçekleştiriyor arkadaşlarımız. Gerek mailime olsun, gerek telefonuma olsun, gerek mesajlarıma olsun vatandaşlarımızın bildirimleri var. İnanın hiçbiri bundan herhangi bir şikayet etmiyor. Yeter ki ülke güvenlik içerisinde olsun diye. Bunu yaparken de bir taraftan görevimizi ifa edeceğiz, bir taraftan da bizim polisimiz dünyanın en nezaketli ama aynı zamanda da en maharetli, en cesur, işini en iyi yapan polis olduğunu gösterecektir.”

 

Polisliğin şanlı ve şerefli bir meslek olduğunun altını çizen Soylu, polislerden birbirleriyle dayanışma içerisinde olmalarını istedi.

 

Bakan Soylu, konuşmasının ardından polis merkezinde denetleme defterini imzaladı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88