BAKAN RAMAZANOĞLU MARDİN`DE STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Mardin`de bir otelde kadın ve çocuk alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, aklın, bilimin, kültürün ve inancın olduğu toprakla

Mardin 31.01.2016 21:07:29 0
BAKAN RAMAZANOĞLU MARDİN`DE STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Mardin'de bir otelde kadın ve çocuk alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, aklın, bilimin, kültürün ve inancın olduğu topraklarda ayrılığın olmadığını, ortak değerlerin birlikteliği pekiştirildiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Terör asla bu ülkede ne varlığını sürdürebilecek, ne de bizim için bir korku unsuru olabilecek. Bu kadim topraklarda, bu kadim kültürümüzde ve tarihimizde biz hep el ele olduk, yürek yüreğe olduk. Kim bize bir tehdit olmak için elini uzattıysa o gereken dersi tarih boyunca aldı. Bugün de yarın da alacaktır" dedi.

Bakan Ramazanoğlu, Mardin'de bir otelde kadın ve çocuk alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, aklın, bilimin, kültürün ve inancın olduğu topraklarda ayrılığın olmadığını, ortak değerlerin birlikteliği pekiştirildiğini söyledi.

Bu toprakların tarih boyunca ortak kader olduğunu anlatan Ramazanoğlu, "Sevgi ve merhameti ekmiş toprağına, barışı ve kardeşliği başaklardan devşirmiştir. Buradan dünyaya, 'biz birlikte tek yürek Türkiyeyiz' mesajı vermiştir. Her türlü şiddeti birlikte reddediyoruz. Terör asla bu ülkede ne varlığını sürdürebilecek, ne de bizim için bir korku unsuru olabilecek. Bu kadim topraklarda, bu kadim kültürümüzde ve tarihimizde biz hep el ele olduk, yürek yüreğe olduk. Kim bize bir tehdit olmak için elini uzattıysa o gereken dersi tarih boyunca aldı. Bugün de yarın da alacaktır"ifadesini kullandı.

Ramazanoğlu, insanların birbirine yabancılaşması için değil, tek yürek olması için çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak, bizim derdimiz bu. Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi iri olacağız, diri olacağız. Kardeş olacağız, hep birlikte bir Türkiye olacağız. Hiçbir bölgeyi ve ili asla ayırt etmiyoruz. Mardin'de umudu birlikte yeniden yeşerteceğiz. Bu konuda Mardin Valiliğince çalışmalar yapılıyor. Devletin şefkat elini vatandaşın sırtında olacak. Bakanlıkça hazırlanan sosyal projeyle ailelerin sorunları tespit edilerek çözüme götürülecek. Terörden, yoksulluktan ve çeşitli nedenlerden dolayı sorunlar yaşayan ailelere psikososyal tedavi ve terapiler yapılacak."

 İstihdama yönelik çalışmalar 

Sivil toplum örgütlerinin, toplumsal sorunların çözümünde etkin rol üstelenen, demokratik hayata katkı sunan önemli kuruluşlar olduğunu belirten Bakan  Ramazanoğlu, "Devletin yaptığı işler tanımlanmıştır. O çerçevede işlerini yürütür. Sivil toplum örgütleri ise devletin tanımlanmış işleri dışında kalan alanları dolduran, yüreklere dokunan ve kamuoyunun sesi olan çalışma alanlarıdır" diye konuştu.

Ramazanoğlu, kadın istihdamına yönelik kamuda ve özel sektörde teşvik politikalarını hayata geçireceklerine işaret ederek şöyle devam etti:

"Bu dönemde özelikle kadın istihdamı, genç istihdamı ve istihdamın artırılması yönünde devrim niteliğinde adımlar atıyoruz. Kadınlar için ücretsiz izinlerde geçen sürelerin özlük haklarının korunması için memurlarımız için yasa düzenlemesi yapmıştık. Şimdi işçi kadınlarımız içinde yasa düzenlemesi yapıyoruz. Ayrıca kadınlara yarı zamanlı çalışma imkanı getiriyoruz. Aynı zamanda babalara da ücretsiz izin hakkı getirdik. Kreş yardımı ve başta OSB'de olmak üzere kreş açılımı konusunda da ciddi adımlar atıyoruz." 

 "Yeni şiddet önleme ve izleme merkezleri kurulacak "

"Türkiye'de 40 ilde şiddet önleme ve izleme merkezleri var, 2016 yılında da yeni merkezlerin açılması için çalışmalar yapılıyor" diyen Ramazanoğlu, Mardin'in de bu kentler arasında yer aldığını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, şiddetin önlenebilir bir olgu olduğunun asla unutulmaması gerektiğini aktararak "O nedenle şiddeti televizyonlardan, sokaktan ve aileden uzak tutmak için bütün çalışmalarımızı her alanda devam ettiriyoruz. Özellikle medya konusunda, 'aile ve çocuk dostu ekranlar' diyoruz" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin güçlü siyasi iradesi sayesinde ekonomik kalkınmasını sürdürdüğünü, her alanda yatırımların yapıldığını anlatan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devletin şefkat eli. Bu iki günlük çalışma ziyaretlerimiz de devletin şefkat elini vatandaşın sırtına koyduk. Öteki taraftan da devletin imkanlarını yine bizlerin temsilcisi olan valilerimizi ve kaymakamlarımızın emrine verdik. Geleceğin Türkiye'sini birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Farklılıklarımızla ve zenginliklerimizle biz kocaman bir aileyiz."Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00