BAKAN RAMAZANOĞLU;``DEVLET HERKESİN YANINDADIR``

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazoğlu;?İnsanlar evlerine dönecekler, yeni imkanlar oluşturulacak. Biz devlet olarak herkesin yanındayız, bütün imkanlarımızı açtık. Ben bir bakan olarak ev ziyaretindeydim, sokaklardaydık. Hep beraber el ele, di

Mardin 31.01.2016 18:14:30 0
BAKAN RAMAZANOĞLU;``DEVLET HERKESİN YANINDADIR``

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazoğlu;“İnsanlar evlerine dönecekler, yeni imkanlar oluşturulacak. Biz devlet olarak herkesin yanındayız, bütün imkanlarımızı açtık. Ben bir bakan olarak ev ziyaretindeydim,  sokaklardaydık. Hep beraber el ele, diz dizeydik. Sadece ben değil, ekibimiz de beraber. Şu anda Silopi'de 100 arkadaşımız sokaklarda kapı kapı dolaşıyorlar. Mardin'e ek personel yolladık.''Dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yaşanan terör olayları nedeniyle evlerinden göç edenlere ilişkin "İnsanlar evlerine dönecekler, yeni imkanlar oluşturulacak. Biz devlet olarak herkesin yanındayız, bütün imkanlarımızı açtık" dedi.

Bakan Ramazanoğlu, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, terör sebebiyle Mardin’e ve diğer yerlere göç eden ailelerin barınma ve konut sıkıntısı yaşandığını, durumun geçici olduğunu ve zaman içerisinde çözüleceğini söyledi.

Göç eden insanların evlerine dönmesini için çalışıldığını dile getiren Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

“İnsanlar evlerine dönecekler, yeni imkanlar oluşturulacak. Biz devlet olarak herkesin yanındayız, bütün imkanlarımızı açtık. Ben bir bakan olarak ev ziyaretindeydim,  sokaklardaydık. Hep beraber el ele, diz dizeydik. Sadece ben değil, ekibimiz de beraber. Şu anda Silopi'de 100 arkadaşımız sokaklarda kapı kapı dolaşıyorlar. Mardin'e ek personel yolladık. Mardin'in sokaklarında dolaşıyorlar ve evlere giriyorlar. Biz bir eve girdiğimiz zaman bizim önceliğimiz insan. Biz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' prensibinden hareketle çıkmış bir siyasi partiyiz, onların mensuplarıyız.”

Bir gazetecinin "Göç eden bazı ailelerde yaralıların bulunduğu ve bu yaralıları ailelerin korkudan hastanelerde tedavi ettiremediği" yönünde iddialar olduğunu aktarması üzerine Bakan Ramazanoğlu,  "Böyle bir şey olamaz, bir yaralı varsa onun hastaneye gitmesi lazım, böyle korku efsaneleri, şehir efsaneleriyle de algı operasyonlarına fırsat vermememiz lazım. Devletin bütün elemanları, hepimiz buradayız. Devlet dediğimiz şey, ayrı bir şey değil, ben de bir vatandaşım ve devletin bir temsilcisiyim, sorumlusuyum. Devlet dediğimiz şey Türkiye'de ayrışık bir şey değil. Hepimiz o sofranın etrafında, o lokmanın, o çorba tasının içine aynı kaşığı sallayan insanlarız”değerlendirmesini yaptı. 

 "Çocuk gelinler için temel bir projemiz var"

Ramazanoğlu, çocuk gelinlere ilişkin soru üzerine de bölgede sık yaşanan bu vakaların önüne geçilmesi için ciddi çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. 
Çocuk gelinler için temel bir projelerinin bulunduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"Bu projemizde temel hedefimiz, çocukları, özellikle kız çocuklarını 12 yıl boyunca okulda yani eğitimde tutmak. Kız çocuklarının Türkiye'de okullarda ortalama kalma süreleri son istatistiklere göre 6-7 yıl. Yani birinci 4 yıla devam ediyorlar. İkinci 4 yılı bitiremiyorlar. Ekonomik nedenler, sosyal nedenler, çevre, coğrafi ve tabii ki en önemlisi bu çocukların, ev içi iş gücü olarak kullanılması. Ondan sonra da evliliğe yönlendirilmesi. Bunun önüne geçmek için bu çocuklarımızı, birinci 4 yıl, ikinci 4 yıl ve üçüncü 4 yıl okulda tuttuğumuz takdirde 7 yaşında okula giren bir kız çocuğumuz 18 yaşında liseyi bitirmiş olacak. 18 yaşında liseyi bitirmiş olan bir çocuğumuz ister üniversiteye devam eder, ister iş hayatına katılır, isterse de evlenebilir. Artık 18 yaşını doldurmuş, kendi kararını verebilen bir birey olacak. Buradaki amacımız, 12 yıl boyunca temel eğitimde kız çocuklarımızı okulda tutmak.”

"Kız çocukları için yurt yapacağız"

Bakan Ramazanoğlu, , kız çocuklarını okulda tutacak kız yurtları yapmak için organizasyonları ve projeleri başlattıklarını belirterek "En hızlı şekilde Türkiye'nin neresinde ihtiyaç varsa illerde, ilçelerde  ve kırsalda kalacak yeri olmadığı için okula gidemeyen bütün kız çocuklarımız için kız yurtları yapacağız. Ortaöğretim kız yurtları yapacağız. Bizim aile ve sosyal danışmanlarımız, ev ev dolaşırken 'bu çocuk niye okula gitmiyor' diye aileye bunu soracak ve yönlendirecek. Aile 'kalacak yerimiz yok' dediği zaman 'Var kalacak yeriniz. Biz, yurt yaptık' diyecek ve onu organize edecek” ifadesini kullandı.

Yaptıkları bu çalışmalarla "çocuk gelinler" sorununu çözmüş olacaklarını anlatan Ramazanoğlu,“Kadınların ve kızların istihdama katılması ve eğitim seviyelerinin yükseltilmesi konusunda ise Türkiye'nin de gelişmişlik endeksini yükseltecek çok ciddi bir adım atmış olacağız” dedi.

 "Türkiye bir bütün"

Ramazanoğlu, bölgeye yaptıkları ziyaretlerle sahada yapılanları ve eksikleri göreceklerini vurguladı.

Türkiye'nin bir bütün olduğuna işaret eden Ramazanoğlu, "Doğusu, batısı yok. Denizli benim için ne ifade ediyorsa Mardin benim için o. Biz mağdurun, gözü yaşlının 'birisi yok mu yanımda' diyen her mazlumun bakanlık ve devlet olarak yanındayız" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, sokaklarda gezen ve ailelerle görüşen sosyal destek uzmanlarıyla Diyarbakır’da toplantı yaptığını, bundan sonraki toplantıların ve meslek içi eğitimlerin devam edeceğini  anlattı.

Sahada olan sosyal destek uzmanlarının aileleri ziyaretini sürdüreceğini vurgulayan Ramazanoğlu,"Bizim amacımız bu ailelerden çok riskli aileleri, orta ve az riskli ailelere dönüştürmek. Bakanlığımızdaki merkez organizasyonumuz ve taşradaki organizasyonlarımız beraber bu çalışmaları yürütüyoruz. Ayrıca daha fazla insana daha çabuk ulaşabilmek için Ankara, İstanbul ve diğer illerimizde bulunan psikolog ve sosyolog ekibimizi de destekledik. Şu an da Silopi'de 100 kişilik ekibimiz sahada çalışıyor. Her gün kapıları çalıyor, evlerin içine giriyorlar”değerlendirmesinde bulundu.

Mardin Valisi Koçak da  Cizre ve Silopi’den Mardin’e göç eden 252 aileye maddi yardımların yanı sıra psikososyal destek verildiğini kaydetti. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87