BAKAN MÜEZZİNOĞLU ULUSAL KANSER HAFTASI SEMPOZYUMUNA KATILDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulusal Kanser Haftası sebebiyle düzenlenen kanserin Türkiye`deki bilimsel veriler ışığında değerlendirildiği "Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu?na katıldı.

1.04.2015 18:45:15 0
BAKAN MÜEZZİNOĞLU ULUSAL KANSER HAFTASI SEMPOZYUMUNA KATILDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulusal Kanser Haftası sebebiyle düzenlenen kanserin Türkiye'deki bilimsel veriler ışığında değerlendirildiği "Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu”na katıldı.

Ulusal Kanser Haftası’nın 15’incisini yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bireylere, ‘mutlu olmak için en çok neyi arzu edersin’ diye sorulduğunda yaklaşık yüzde 85 ‘sağlıklı olmayı’ der.
‘En çok korktuğun nedir’ diye sorulduğunda da en çok korktuğu hasta olmak. ‘Hangisinden’ diye sorduğunuzda ‘kanser hastası olmak, ondan sonra kalp hastası olmak, felçli olmak, engelli olmak’ geliyor.

Korktuklarından onu koruyacak üç tane başlık sayın dediğinizde ilk başta sigara, tütün ve tütün ürünleri, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve obezite geliyor.

Bu üç tane başlığı da bireye bir yaşam felsefesi haline getirebildiğinizde yüzde 90 kanserin çevresel etkenler, yüzde 10 genetik faktörler.
Sağlık Bakanlığı olarak biz sağlıklı yaşam kültürünü teşvik etmeliyiz.

Bunu bir hayat felsefesine dönüştürmeliyiz. O zaman bizlere düşen sağlıklı bir yaşamın kültürüne, sağlıklı bir yaşam felsefesine insanları adapte edebilmektir.

O nedenle insanlara sağlık okuryazarlığıyla, sağlık bilinciyle sağlıklı bir yaşam kültürünü hayat tarzı olarak benimsemesine yön vermemiz, ona öncülük etmemiz gerekiyor."Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00