BAKAN`DAN GÜNEYDOĞU`YA 5 BİN KADRO MÜJDESİ

İçişleri Bakanı Selami Altınok Doğu ve Güneydoğu`da 5 bine yakın korucu alınacağını söyledi.

19.09.2015 16:33:58 0
BAKAN`DAN GÜNEYDOĞU`YA 5 BİN KADRO MÜJDESİ

İçişleri Bakanı Selami Altınok Doğu ve Güneydoğu'da 5 bine yakın korucu alınacağını söyledi.

çişleri Bakanı Selami Altınok "Başbakanımızın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu'da bulanan koruculuk sisteminin daha etkin noktaya gelebilmesi adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosu ilanlarımızı başlatıyoruz" dedi.

47 BİN KORUCU GÖREVDE

2014 yılının şubat ayı rakamlarına göre 47 bin 800 maaşlı korucu ve 25 bin gönüllü korucu bulunuyor. 20 bin korucu ise meslekten emekli olmuş durumda.  

Güvenlik güçlerinin, ülkede birliği, dirliği ve kardeşlik hukukunu devam ettirebilmek için kahramanca, büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Altınok, bu mücadeleyi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde vermeye devam edeceklerini bildirdi.

"Biz Anadolu topraklarında kardeşlik türküleri söylensin istiyoruz" diyen  Bakan Altınok, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda birlik, beraberlik, kalkınma olsun istiyoruz. İnsanlarımız daha iyi yaşasınlar istiyoruz. Çocuklarımız daha güzel bir geleceği hak ediyorlar. Onu düşünüyoruz, onun mücadelesini veriyoruz ama birtakım güçlerin, dış mihrakların maşalığını yapan terör örgütü, bu kardeşlik duygumuzu, hukukumuzu yok etmek için, destekçileriyle beraber parçalama adına büyük bir saldırı gerçekleştirmek istiyor. Ancak herkes bilsin istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti devleti bu belayı da bu sıkıntılı durumu da bertaraf edebilecek ve üstesinden gelecek bir azimde ve kararlılıktadır. Bu azim ve kararlılık vardır. Bütün milletimiz görecektir. Terör örgütü aman dileyip silahları teslim edene kadar, bu memlekette terörle mücadele azimli ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir."

Altınok, bunu yaparken vatandaşlar arasındaki bin yılık kadim kardeşliğin zarar görmemesi için özel bir itina gösterdiklerini dile getirerek, "Biz devletiz. Devletin vatandaşlarına karşı olan şefkatini de gösterecek, aynı zamanda vatandaşlarına sıkıntı veren, zarar veren, rehin alan, vatandaşlarını şehit eden, vatandaşlarına silah sıkan terör örgütüyle amansız mücadelemizi devam ettireceğiz. Bunun böyle bilinmesi lazım" diye konuştu.

GÜNEYDOĞUDA 22  İLDE 5 BİN KORUCU İSTİHDAM EDİLECEK

"Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizdeki koruculuk sisteminde daha etkin noktaya gelebilme adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz. 22 vilayetimizde 5 bine yakın yeni, daha genç kardeşimizi, emeklilik nedeniyle boşalan korucu kadrolarında istihdam edeceğiz. Bunun da müjdesini Güneydoğu'da o kadroların açılmasını sabırsızlıkla bekleyen, korucu olmayı arzu eden çok değerli kardeşlerimize müjde olarak vermek istiyorum."Dedi.


 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04