BAKAN ALA;``DEMOKRASİNİN,KALKINMANIN ÖNÜNE HENDEK KAZILMASIN``

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin`de Bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Demokrasinin, gelişmenin, kalkınmanın önüne kimse hendek kazmasın, hendek kazanlara omuz vermesin, onların arkasında durmasın. Meseleleri, problemleri çözme yolu

Mardin 27.12.2015 15:50:42 0
BAKAN ALA;``DEMOKRASİNİN,KALKINMANIN ÖNÜNE HENDEK KAZILMASIN``

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin'de Bulunan İçişleri Bakanı Efkan  Ala, "Demokrasinin, gelişmenin, kalkınmanın önüne kimse hendek kazmasın, hendek kazanlara omuz vermesin, onların arkasında durmasın. Meseleleri, problemleri çözme yolu siyasettir. Parlamentoda bugün her şey konuşulabilmektedir, her mesele gündeme getirilebilmektedir" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala bazı temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi. Ak Parti Mardin Milletvekil Orhan Miroğlu ile Birlikte uçakla Mardin'e gelen Bakan Ala ve Beraberindeki heyeti Mardin Havalimanında Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,Ak Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar,Ak Parti ilçe Başkanları ve il Yönetim ve Partililer taraından karşılandı.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Vali yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran,  ve vatandaşlar tarafından karşılanan Ala, daha sonra beraberindeki heyetle  kent merkezine geçti.

Bakan Ala  Ulu Camide kıldığı cuma namazının ardından 1. Cadde ve Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek  sıkıntılarını dinledi. Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı uygulama oteline dönüştürülen tarihi PTT binasını da gezen Ala, yetkililerden bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala,  burada yaptığı açıklamada Mardin'in "tarihin insanlarla konuştuğu" bir şehir olduğunu söyledi.

Ala, yaptığı açıklamada, Mardin'in, tarihi kimliği ve turizmiyle bölgenin lokomotifi olduğunu belirterek” Mardin, geçen senelerde 1 milyona kadar ulaşmış bir ziyaretçi potansiyeline sahip. Bugünlerde Türkiye'nin gündemini de işgal eden terör hadisesinden dolayı bu yakaladığı ivmeyi maalesef kesintiye uğrattılar. Türkiye'nin gelişmesini, demokrasinin, ekonomimizin gelişmesini, sosyal refahımızın artmasını, Türkiye'nin gerçekten hedeflediği istikamete doğru hızlı bir biçimde gitmesini hendekler, bombalar ve çeşitli terörist saldırılarla engellemeye çalışıyorlar ama ne bu bölge bunu hak ediyor ne de Türkiye hak ediyor. Önümüzdeki dönemin, Mardin, Nusaybin, Derik ve Dargeçit için, hepsi için çok daha iyi olacağını biliyoruz, onun için çaba sarf ediyoruz. Bu iyi gidişatı, Türkiye'nin gelişmesini, yüzde 49,5 bir istikrarla önündeki 4 yılı reform üstüne reformlar yaparak geçirmeyi hedeflemiş bir Türkiye'yi engellemeye çalışanlara, terörist yöntemlerle, terör faaliyetleri ve saldırılarla engellemeye çalışanlara karşı topyekun birlikte olmalıyız.

Bölge insanının geleceğe umutla baktığının altını çizen Ala, "Demokrasinin, gelişmenin, kalkınmanın önüne kimse hendek kazmasın, hendek kazanlara omuz vermesin, onların arkasında durmasın. Meseleleri, problemleri çözme yolu siyasettir. Parlamentoda bugün her şey konuşulabilmektedir, her mesele gündeme getirilebilmektedir" diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00