Bahçeşehir Koleji’nden görkemli 100. yıl kutlaması

Bahçeşehir Koleji, Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü ‘Cumhuriyet Gençleri 100. Yıl Konseri’ ile kutladı. Öğrencilerden oluşan 470 kişilik dev koronun yer aldığı gecede, marşlara bütün salon eşlik etti.

Gençlik Haberleri 24.10.2023 13:03:00 0
Bahçeşehir Koleji’nden görkemli 100. yıl kutlaması

Bahçeşehir Koleji Cumhuriyet’in 100’üncü yılını dev bir organizasyonla kutladı. Velilerin de öğrencilerin coşkusuna eşlik ettiği gecede Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel torunuyla karşılıklı zeybek oynadı.

Bahçeşehir Koleji, Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü ‘Cumhuriyet Gençleri 100. Yıl Konseri’ ile kutladı. Öğrencilerden oluşan 470 kişilik dev koronun yer aldığı gecede, marşlara bütün salon eşlik etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla salonu dolduran davetliler, sahnedeki çocuklarla birlikte Cumhuriyet coşkusu yaşadı.

İstanbul’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde düzenlenen kutlamaya Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, SEY Vakfı Onursal Başkanı Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Begüm Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve çok sayıda veli katıldı.

“CUMHURİYET DEĞERLERİNDEN TAVİZ VERMEYİZ”

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın kuruluşundan bu yana geçen 55 yılda Cumhuriyet değerlerinden asla taviz vermediklerini belirterek, “Çocuklarımızın yüzlerine baktıkça ışıltılarını görüyorum ve Cumhuriyet’in emin ellerde olduğunu bir kez daha anlıyorum” dedi. Enver Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimizin temel görevi Cumhuriyet’i korumak ve kollamak. Ben bu sorumluluğu omuzlarımda hissediyorum çünkü eğitimciyim. Sizler çok değerli gençlerimizi, çocuklarımızı bizlere emanet ediyorsunuz. Emanet edebilmek, güvenmeyi gerektirir. Bizler de her zaman bu emaneti, ilimin ve bilimin ışığında yetiştirme gayreti içindeydik, bundan sonra da öyle olacak. Eğitim ne kadar iyi ve mükemmel olursa Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet düzeyine ulaşmış oluruz.”

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN AYRILMADIK”

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ise “Bizler Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak tüm kampüslerimizde Cumhuriyet’i renkli bir şekilde kutluyoruz. Bu yıl hem ülkemiz hem milletimiz için özel bir yıl çünkü Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Geride kalan 100 yılda başımızı dik tutmamızı sağlayan Cumhuriyet, bundan sonra da bizlere ve çocuklarımıza emanet” diye konuştu. Bu özel gecede kızını da sahnede izleyeceği için heyecanlı ve mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Hüseyin Yücel, “Kurulduğumuz günden bu yana Atatürk’ün izinden ayrılmadık. Misyonumuz, Atatürk’ün bize işaret ettiği hedefle, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için gece gündüz çalışmak.  Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Atatürk’ün de dediği gibi; Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbâl ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz" dedi.

“CUMHURİYET’İ YÜCELTECEK NESİLLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Ne mutlu ki bizim neslimiz, Cumhuriyet’in bir asra ulaşmasının gururunu yaşıyor. Sizlere baktıkça bu gururla dolu aydınlık yüzleri görüyorum. Ne yazık ki yakın coğrafyamızda savaş yaşanıyor. Tüm insanlığın başı sağ olsun. 92 yıl önce Atatürk’ün söylediği ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün halen geçerliliğini ve önemini koruduğunu hatırlatmak isterim” diyerek şöyle devam etti:

“Eğitim alabildiysem ve özgür yaşayabiliyorsam bunu Atatürk’e borçluyum ve minnet doluyum. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 100 yıllık Cumhuriyet’in 55 yılına tanıklık etti. Kurulduğumuz ilk günden beri Cumhuriyet’e yakışan bireyler yetiştirmek için çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Atamıza öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve sizler adına söz vermek istiyorum. Ey büyük Atatürk! Bize emanet ettiğin Cumhuriyet’i yüceltmek için yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Söz veriyorum, söz veriyoruz. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, hiç durmadan yürüyeceğimize ant içeriz.”

Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde düzenlenen 100. Yıl Konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın tüm salon tarafından söylenmesinin ardından, Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye’nin dört bir yanındaki kampüslerinden Ankara’ya doğru yola çıkan 1923 metre uzunluğundaki Türk bayrağına da ev sahipliği yaptı. Bayrak, salonda öğrenciler tarafından omuzlarda taşındı. Dev Türk bayrağının öğrenciler tarafından Ankara’ya doğru yola çıkmasıyla salonda coşku artarken Gençlik Marşı’nın söylenmesiyle izleyiciler de öğrencilere eşlik etti.

Tiyatro sanatçısı Cem Kurtoğlu’nun anlatımıyla gerçekleşen etkinlikte 100. yıla özel üç boyutlu dijital efektlerin kullanıldığı hologramik açılış gösterisinin yanı sıra öğrencilerin yaptığı canlandırmalar izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Cumhuriyet kuruluş öyküsü “Çanakkale Bizim”, “Geldikleri Gibi Giderler”, “İlk Kurşun “, “Mustafa Kemal Samsun’da “, “Vatan Bir Bütündür”, “İlk Meclis”, Kuva-yi Milliye”, “İlk Hedefiniz Akdeniz”, “En Büyük Eser” başlıklı gösterilerle anlatıldı. 470 kişilik öğrenci korosunun seslendirdiği marş ve türkülere tüm salon eşlik etti.  Öğrencilerin folklor ve dans gösterilerinin büyük beğeni topladığı gecede Türk Halk Müziği’nin ustalarından Ümit Tokcan, BAU Konservatuvar Müdürü Erman Türkili, Elif Gökçe Türkili ve Soner Arıca sahne aldı. Arıca, sözü ve müziği kendisine ait 100. Yıl Marşı’nı, dev öğrenci korosuyla birlikte seslendirdi.

ENVER YÜCEL’DEN ZEYBEK SÜRPRİZİ

Zeybek ekibinin sahne almasıyla gecenin sürprizi de yaşandı. BUEK Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, torunu Aslan’la birlikte sahnede karşılıklı zeybek oynadı. Gecenin unutulmazları arasına giren performans, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gecenin sanat yönetmenliğini ve koreografisini Yasin Soy üstlendi. Üç boyutlu hologramik görsel şölen, kurtuluş mücadelesini ve Cumhuriyet’in ilan edilişini adeta yeniden yaşattı. Cumhuriyet’in yüzüncü yılına layık görkemli gösteri boyunca duygu dolu anlar yaşanırken izleyenler öğrencilerin coşkusuna eşlik ettiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19