?AZERBAYCAN KAFKASLARDA DENGE UNSURU OLMAYI BAŞARMIŞTIR??

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eren yaptığı Açıklamada ? Bütün dünya şunu gördü, sorun barış yolu ile çözülmezseKardeş Azerbaycan ordusu bu işgali silah zoru ile bitirecektir? dedi.

Türk Dünyasından Haberler 8.04.2016 21:08:03 0
?AZERBAYCAN KAFKASLARDA DENGE UNSURU OLMAYI BAŞARMIŞTIR??

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eren yaptığı Açıklamada “ Bütün dünya şunu gördü, sorun barış yolu ile çözülmezseKardeş Azerbaycan ordusu bu işgali silah zoru ile bitirecektir” dedi.

Avrasya Ekonomik İlişkiler (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Azerbaycan-Ermenistan sınırında meydana gelen son çatışmalarla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Eren açıklamasında “Kardeş Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ topraklarının Ermenistan tarafından işgalinden kurtarılmasında ortaya koyduğu kahramanlık destanı işgal altındaki toprakların eninde sonunda kurtarılması yolunda atılmış bir adımdır. Biz, sorunların barışçı yolla çözülmesini istiyoruz. Bu olmadığı takdirde bütün dünya şunu gördü ki, kardeş Azerbaycan ordusu işgal altındaki topraklarını silah gücü ile kurtaracaktır” dedi. EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’in konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Azerbaycan, son 20 yılda hem ekonomik, hem askeri, hem siyasi yönden bölgede güç kazandı. Bölgede denge unsuru olmayı da başardı. Sınırdaki son çatışmalarda Azerbaycan ordusunun Ermenistan karşısında gösterdiği başarı kardeşlerimizin gücünü ortaya koymuştur. Bugüne kadar işgal altındaki Dağlık Karabağ sorununun çözümünde ağır davranan dış güçlerin de Azerbaycan’ın son başarısı karşısında sorunun çözümü konusunda hızlanmaya başladıklarını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Sorunun çözümü için kurulan MİNSK Grubu’nun şimdi daha akılcı bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Azerbaycan’ın Türkiye başta olmak üzere diğer Türk Dünyası ülkelerinin desteğini alması da ayrıca kardeşlerimizin moralini yükseltmiştir. Eğer, bölgede gerçekten barışın gelmesi ve sorunun çözülmesi isteniliyorsa, bunun tek yolu işgal altındaki Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgali altından kurtarılması olacaktır. Bu barışçı yoldan çözülemezse, kardeş Azerbaycan ordusu bu sorunu silahla çözmeye kararlıdır.” Eren, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma yolunda atacağı her adımı Ekoavrasya olarak destekleyeceklerini, bu haklı davada her zaman olduğu gibi bundan sonra da kardeş Azerbaycan’ın yanında yer alacaklarını sözlerine ekledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:NECDET BULUZ

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07