AYSAL`DAN TERİM OLAYININ AYRINTILARI....

Galatasaray başkanı Ünal Aysal teknik direktör Fatih Terim ile olan olayları ilk kez bu kadar net açıkladı. Fatih Terim`e olan kırgınlığının sebebini anlatan Ünal Aysal ayrılık anında yaşananları tek tek anlattı..

Spor 25.09.2014 12:42:27 0
AYSAL`DAN TERİM OLAYININ AYRINTILARI....

Galatasaray başkanı Ünal Aysal teknik direktör Fatih Terim ile olan olayları ilk kez bu kadar net açıkladı. Fatih Terim`e olan kırgınlığının sebebini anlatan Ünal Aysal ayrılık anında yaşananları tek tek anlattı..

Galatasaray başkanı Ünal Aysal teknik direktör Fatih Terim ile olan olayları ilk kez bu kadar net açıkladı. Fatih Terim`e olan kırgınlığının sebebini anlatan Ünal Aysal ayrılık anında yaşananları tek tek anlattı..

 Galatasaray`da yönetim kurulunun geçtiğimiz günlerde seçim kararı almasının ardından tekrar aday olup olmayacağı henüz açıklanmayan Ünal Aysal, TRT 1`de yayınlanan Stadyum programında canlı yayında açıklamalarda bulundu.

 

Galatasaray Kulübü`nde 25 Ekim`de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Başkan Ünal Aysal, eski teknik direktörleri Fatih Terim`e çok ciddi bir kırgınlığının olduğunu söyledi.

TRT 1`de katıldığı Stadyum programında değerlendirmelerde bulunan Aysal, iki sezon birlikte çalıştıkları Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile yaşadıkları ayrılığın detaylarını anlattı.

"Benim Fatih hocaya ciddi bir kırgınlığım var ama nefret boyutunda değil" diyen Aysal, Terim`in kendilerinden habersiz Türkiye Futbol Federasyonu ile sözleşme imzaladığını savundu. Aysal, şunları kaydetti:

"Kulüp başkanı olarak, Florya`ya uğrayıp `Hocam federasyonun böyle bir talebi var. Sen milli takımda mı, Galatasaray da mı görev yapmak istiyorsun?` diye sorduğum vakit, `Ben Galatasaray`da görev almak istiyorum ama bu da milli bir görevdir, 4 maçlık bir dönem var, bunu nasıl çözeriz` dedi. Ben de federasyon başkanını aradım. Hocamızla görüştüğümü ve sadece 4 maç için müsaade ettiğimizi söyledim. Ancak federasyon başkanı, `Biz böyle konuşmamıştık` dedi. Kiminle konuştuğunu bilmiyorum. `Ben bu olayı bir kere daha düşüneyim` dedi. Daha sonra güneye tatile gittim. Teknemde televizyonu açtım, herkesin önünde kontratları imzaladıklarını gördüm. Şimdi Galatasaray Başkanı`nın, kendisinden onay alınmadan federasyon ile böyle bir anlaşma yapılmasından dolayı hayal kırıklığına uğraması, üzülmesi hatta kırılması kadar doğal bir şey yok. Ondan sonraki dönemde de herhangi bir diyaloğumuz olmadı. Bu diyalog kopukluğu da yönetim kararıyla noktalandı."

Ünal Aysal, bu olaydan bir gün önce kulüp üst düzey yöneticisi Lutfi Arıboğan`ın, Florya Metin Oktay Tesisleri`nde Terim`le bir araya geldiğini anlatarak, "Yöneticimiz `Gel başkanla konuşacağız Beşiktaş maçı primleriyle ilgili` demiş. Ama bana `Şu anda vaktim müsait değil. Müsait olduğumda ben ararım ama başkan konuşmak isterse asistanım falanca hanımla görüşebilir, diyalog kopukluğumuz olmaz` şeklinde bir cevap geldi... Benim hocayla her zaman ilişkilerim iyiydi. Hocayla ayrılma gibi bir planım hiçbir zaman yoktu. İki sene başarılı bir şekilde geçirmişiz. Üçüncü seneyi niye geçirmeyelim? Üçüncü seneyi biz bu yüzden kaybettik" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı, Fatih Terim ile olan özel mesajların medyaya yansımasıyla ilgili olarak, "Türkiye`de hiçbir şey gizli kalmıyor. Bu mesajları ben kimseye göndermedim ve vermedim. Bugün telefon ve bilgisayarınıza isteyen istediği şekilde girip çıkabiliyor. Benim telefonum her zaman ortada. Toplantıya girerken, dışarı bırakıyorum. Bu bir şekilde demek ki ortaya çıktı. Bu mesajları göndermek benim lehime de değildi. Bugün bile anlam veremediğim bir olay" ifadelerini kullandı.

 
TERİM`İN AYRILIĞINDA YAŞANANLAR 
Terim`le ilgili arasında nefret değil hayal kırıklığı olduğunun altını çizen Aysal, "Kesinlikle Fatih hocayla ilgili bir nefret yok. Ciddi bir kırgınlığım var. Ayrılma döneminde benim çok direk sorularıma cevap vermedi. Bu soruların cevaplarını aynı gün televizyonda kontrat imzalanırken izledim. Fatih hoca bizde kalmak istediğini ama 4 maçlık bizden izin istedi. Biz de TFF`ye sadece 4 maçlık, hiçbir bedel istemeden çalışabileceklerini söyledik. Sayın Demirören bana, "Ama biz böyle konuşmamıştık. Ben bir daha düşüneyim" dedi. Ben de konuyu kapatıp tatile çıktım. Gider gitmez televizyonu açtım. Karşımda imza törenini, önlerinde kontratlar, takım elbiseler... Bu manzarayla karşılaştım. Bu olayları en son duymak beni üzdü Galatasaray başkanı olarak. Lütfi Arıboğan bir gün evel Florya`ya gitti. Fatih hocaya gelin konuşalım dedik. O an müsait olmadığını ama asistanıyla konuşabileceğimizi söyledi. Ben de yönetim kuruluna bunu aynen ilettim. Çıkan karar malumunuzdur." ifadelerini kullandı.
 "3. KEZ ŞAMPİYON OLMAYI BU YÜZDEN KAYBETTİK"
 Terim ile sürekli görüş içinde olduklarını hatırlatan Aysal; "İki başarılı sene geçirmişiz. Üzerine üçüncü yıl neden başarılı olmayalım. Hocanın takım üzerindeki etkisi çok önemliydi. Üçüncü seneyi biz bu yüzden kaybettik. Mecbur kalmasaydık bu kararı biz almazdık. Fatih hoca kimseyi bana şikayet etmedi, hiçbir yöneticiyle ilgili bir talebi ya da sıkıntısı olmadı. Biz zaten sık sık görüşürdük" dedi.  

 

 



27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00