Avrupa Yeşiller Partisi heyeti Mardin?de

Bölgede yaşananları yerinde incelemek için Mardin?e gelen Avrupa Parlamentosu heyeti, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay?ı ziyaret etti.

22.02.2016 20:25:27 0
Avrupa Yeşiller Partisi heyeti Mardin?de

Bölgede yaşananları yerinde incelemek için Mardin’e gelen Avrupa Parlamentosu heyeti, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay’ı ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Ska Keller, Helga Trüpel, Josep Maria Terricabras, Tatjana Zdanoka ve Monica Frassoni’den oluşan heyet, bölgede yaşanan çatışmaları ve sokağa çıkma yasaklarını yerinde incelemek ve bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Mardin’e geldi. Heyet ilk önce Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ile görüştü. Görüşmede,  İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ve Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret de bulundu.

Görüşmede Akay, çatışmalı sürece ve sokağa çıkma yasaklarına değinerek, Nisan 2015’te devletin çözüm sürecini bitirmesi ve Kürt sorunun yok saymasıyla savaşın başladığını söyledi. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ilçelerde sivil insanların katledildiğini aktaran Akay, “ Evlerin tank ve top atışlarıyla yakılıp, yıkılması sonucu üst boyutta bir mağduriyete neden oluyor. Aynı şekilde insanlarımız göç etmek zorunda bırakıldı. Yasağın olmadığı yerlerde de insanların yaşam koşulları zora sokuldu”  dedi.

Mardin’in ekonomisinin büyük bir bölümünün ihracat ve ithalatta dayandığını ifade eden Akay, “Diğer orta gelirli insanların gelir kaynağı da turizmdir. Tabi bu savaş ortamı ile birlikte ithalat ve ihracatla birlikte turizmde durdu. Yani her koşulda insanların yaşam koşulları zora sokuldu” diye konuştu.

Ardında heyet adına konuşan Avrupa Parlamentosu Milletvekillerinden Ska Keller ise bölgede durumun nasıl olduğunu yerinde gözlemlemek ve yaşanan savaş ortamın neyden kaynaklandığını anlamak için geldiklerini söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00