Avrupa Türk Federasyon?dan Suriye Türkmenlerine yardım

Mazlum Türkler için her zaman yardım elini uzatan Hollanda Türk Federasyon Uygur Türkleri ve Irak Türkmenleri yardım kampanyaları sonrası bu sefer Suriye Türkmenleri için geniş çaplı bir kampanya düzenledi.

Türk Dünyasından Haberler 2.02.2016 17:27:41 0
Avrupa Türk Federasyon?dan  Suriye Türkmenlerine yardım

Mazlum Türkler için her zaman yardım elini uzatan Hollanda Türk Federasyon Uygur Türkleri ve Irak Türkmenleri yardım kampanyaları sonrası bu sefer Suriye Türkmenleri için geniş çaplı bir kampanya düzenledi.

Avrupa Türk Konfederasyon bünyesinde yapılan yardım kampanyasına Avrupa ülkelerinde bulunan Türk Federasyon’lar katkı sağladılar. Yardımların bizzat yerine ulaşması için yardımların teslim edilmesinde Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin, Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve Avrupa ülkelerinde bulunan Türk Federasyonların yöneticileri Türkmen bölgesine gittiler. Hollanda Türk Federasyon’u temsilen HTF Genel Sekreteri Erim Uğurlu, Genel Muhasibi Sadettin Şimşek ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Çömlekçi yardım heyetinde bulundular.

Yardımların teslimi için Hatay Cilvegözü Sınır Kapısına giden heyet burada Hatay Vali Yardımcısı tarafından karşılandı. Valilik makamına geçen heyet burada yardımlar konusunda son işlemleri gerçekleştirdikten sonra Türkiye ve Suriye arasında oluşturulan tampon bölgeye geçti. Burada yardım kampanyasının bir kısmı olan sekiz TIR’lık malzeme Suriye Türkmen Meclisi temsilcileri ve Halep’ten gelen Türkmen komutanlara teslim edildi.

Suriye’de var olma mücadelesi veren Türkmenlere Avrupa’dan giden bu yardımlar büyük bir yankı uyandırdı. Adeta yok sayılan milyonlarca Suriye Türkmeni bu dev yardımla aynı zamanda moral bulmuş oldu. Nerede bir Türk varsa oraya ilgi göstermeyi kendine görev olarak kabul eden Türk Federasyon’lar bu sefer Suriye Türkmenleri için seferber olmuş ve onlara kardeş elini uzatmıştır. Yardımlar gıda paketleri, bebek ihtiyaçları, çadırlar ve yataklardan oluşmakta.

Hollanda Türk Federasyon icra kurulu adına basına verilen demeçte başta Avrupa Türk Konfederasyon olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür edildi. “Suriye Türkmenleri maalesef gereken yerlerden bir türlü gereken ilgiyi görememekte. Bizler de Hollanda Türk Federasyon olarak kardeşlerimize biraz da olsa yardım edebildiysek ne mutlu bizlere. Umarız bugün var olma mücadelesi veren Suriye Türkmenleri başta Ankara olmak üzere gereken yerlerin ilgisini çeker ve mazlum olan bu topluluğa yardım eli uzatılır. Bir taraftan Suriye rejimi, bir taraftan IŞİD ve diğer taraftan PYD gibi bölücü örgütün uzantısı Türkmenleri yok etmek için mücadele vermektedir. Bunlar yetmezmiş gibi Rus uçakları da Türkmen bölgelerini ağır bombardımana tutmaktadır.” diye son bulan demeçte bölgenin en kısa zamanda huzura kavuşabilmesi için temennilerde bulunuldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07