AÜ`de Aday Memurlara Eğitim

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin aday memurlarına yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim seminerleri başladı.

Polisiye Haberler 18.09.2013 07:18:25 0
AÜ`de Aday Memurlara Eğitim

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin aday memurlarına yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim seminerleri başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde görev yapan aday memurlara;  gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak görevlerine intibaklarını sağlamaya yönelik Üniversite Personel Dairesi Başkanlığınca düzenlenen hizmet içi eğitim seminerleri bütün hızıyla sürüyor.

 
Hizmet içi eğitim seminerleri öncesi konferans salonunda toplanan memur adaylara konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erkol işi sahiplenmenin çok elzem olduğunu dile getirerek insan merkezli çalışmaya odaklanmanın kişileri ve kurumları arzulanan seviyeye taşıyacağını ifade etti.
 
Prof. Dr. Erkol  ‘’İnsan merkezli çalışmaya odaklanarak somurtmadan, sıkılmadan, karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde işimizi sahiplenmeliyiz. Bugün bu basamağı iyi bir şekilde kullanırsanız hayatınızın ilerleyen dönemlerinde daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Kendimizi daha iyiye taşıyacak bir çalışma içinde olmalıyız.” görüşlerine yer verdi.
 
Üniversiteye bağlı dersliklerde verilen eğitim süresinin 60 saat olarak planlandığını belirten Artuklu Üniversitesi Personel Daire Başkanı Halil Şimşek ise seminere 34 aday memurun katıldığını bildirdi.
 
Aday memurların yetiştirilmelerine ilişkin Başbakanlığın genel yönetmeliği kapsamında düzenlenen seminerlerde temel ve hazırlayıcı eğitimin yanı sıra aday memurların kurumdaki görevleri ile ilgili olarak uygulamalı eğitimlere de yer veriliyor.
Devlet teşkilatı, yasalar, devlet memurları kanunu gibi temel eğitim konularıyla birlikte; halkla ilişkiler, amir-memur ilişkileri, yazışma ve dosyalama usullerini kapsayan eğitim seminerlerini belli bir program dâhilinde yürüttüklerini belirten Şimşek, kuruma tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine bağlı, disiplinli ve bilgili memur yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
 
Temel ve hazırlayıcı bu eğitim dönemleri sonunda yapılacak sınavda başarılı olan aday memurların asli memurluğa atanacaklarını kaydeden Personel Dairesi Başkanı Halil Şimşek, “Kamu hizmetlerinin zaman ve kaynak israfına meydan vermeden en verimli bir şekilde yerine getirilmesi, üniversitemizin temel personel politikasını oluşturmaktadır.” dedi.
 
Verilenhizmet içi eğitimin Artuklu Üniversitesi bünyesinde görev yapan alanında uzman idari ve akademik personel eliyle verildiği bilgisini de aktaran İdari Personel Şube Müdürü Mehmet Kanık üniversitede 340 akademik,230 idari olmak üzere 570 personelin görev yaptığını kaydetti.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00