AÜ İDARİ PERSONELİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Mardin Artuklu Üniversitesi' nin memur ve idari yöneticilerine yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim ve bilgilendirme semineri tamamlandı.

Mardin 17.03.2014 13:02:23 0
AÜ İDARİ PERSONELİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Mardin Artuklu Üniversitesi’ nin memur ve idari yöneticilerine yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim ve bilgilendirme semineri tamamlandı.


Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde görev yapan idari yöneticilere;  gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak,geçtiğimiz ay Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren YÖK’ün Yüksek öğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, idari yazışma kuralları ve bütçe hakkında bilgilendirmeyi hedefleyen hizmet içi eğitim semineri Personel Dairesi Başkanlığınca düzenlendi.

Hizmet içi eğitim semineri öncesi konferans salonunda toplanan idarecilere konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım kurumun yapısı ve işleviyle ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulunarak, akademisyenlerin bireysel ve bilimsel özgürlükleri ile ilgili son Disiplin Yönetmeliği’ nde yer alan değişiklikleri yorumladı.

Prof. Dr. Yıldırım: ‘’Üniversite,yaratıcı çalışmaların yapıldığı bilim, fikir ve sanat eserlerinin üretildiği bir alandır. Bilim, sanat, edebiyat, özetle yaratıcı düşünce için akademik ifade özgürlüğü şarttır. Akademik ifade özgürlüğü mantık, kanıt gösterebilme, akademik ve estetik disiplinlerin kendi normları ve yöntemleriyle şekillenir.” görüşlerine yer verdi.

Yaşayan Diller Enstitüsü’ne bağlı derslikte verilen bu eğitimin her ay periyodik şekilde yapılmasının planlandığını belirten Artuklu Üniversitesi Personel Daire Başkanı Halil Şimşek ise seminere fakülte, enstitü ve yüksek okul sekreterlerinin yanı sıra daire başkanları ve birim müdürlerinin de katıldığını bildirdi.

Kurum idarecilerinin yönetim eğitimlerine ilişkin Başbakanlık yönetmeliği kapsamında düzenlenen seminerde, YÖK Disiplin Yönetmeliği, “Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller” ile ilgili olarak uygulamalı eğitime yer verilerek, “Mardin Artuklu Üniversitesi 2014 Bütçesi” hakkında bilgi verildi.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90