ATO BAŞKANI BEZCİ:?TAKSİT SAYISININ ARTTIRILMASI PİYASALARI RAHATLATIR?-

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kredi kartında taksit sayısının 9?dan 12?ye çıkarılmasının hem tüketiciyi rahatlatacağını hem de ticari hayata canlılık getireceğini belirterek, ?Ticaretin canlanması ekonomide büyümeye destek

23.09.2016 11:44:43 0
ATO BAŞKANI BEZCİ:?TAKSİT SAYISININ ARTTIRILMASI PİYASALARI RAHATLATIR?-

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kredi kartında taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkarılmasının hem tüketiciyi rahatlatacağını hem de ticari hayata canlılık getireceğini belirterek, “Ticaretin canlanması ekonomide büyümeye destek olacaktır” diye konuştu. 

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan kararları değerlendirdi. 

-“PİYASALAR RAHATLAR”-

Ticarette yaşanan tıkanıklık nedeniyle esnaf ve tüccarın zor günler geçirdiğini hatırlatan Bezci, kredi kartlarında taksit sayısının artırılması ve kredi kartı borçlarına 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkânı getirilmesinin piyasaları rahatlatacağını kaydetti.  

Konut kredilerinde tüketicinin ödemesi gereken peşinat miktarının yüzde 25’ten 20’ye indirilmesinin de konut satışlarına olumlu yansıyacağını vurgulayan Bezci, “Konut kredisinde faizlerin yüzde 1’in altına düşmeye başladığı bir dönemde alınan bu karar vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştırır” dedi. 

 Hükümetin ekonomiyi canlandırmak amacıyla alacağı her türlü tedbire destek vereceklerini belirten ATO Başkanı Bezci, “Kredi kartları, konut kredileri ve tüketici kredileriyle ilgili kararlardan dolayı hükümetimize teşekkür ederiz. Bu kararların kısa sürede etkisini göstereceği ve ekonomik büyümeye katkıda bulunacağı konusunda umutluyuz” diye konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82