ATO BAŞKANI BEZCİ:``KIZILAY?I TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ ``

ATO BAŞKANI BEZCİ, KIZILAY?DA TİCARETİ TEKRAR CANLANDIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPACAKLARINI BELİRTEREK, ?EL ELE, BİRLİKTE TEKRAR ANKARA?YI TERÖRLE ANILMAYAN BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ? DEDİ.

19.03.2016 14:09:42 0
ATO BAŞKANI BEZCİ:``KIZILAY?I TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ ``

Ankara Ticaret Odası’nın öncülüğünde bir araya gelen Ankara’daki sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılay’da terör saldırısının meydana geldiği noktaya karanfiller bırakarak dua ettiler. Terörü lanetleyen sivil toplum örgütlerinin liderleri daha sonra ellerinde Türk bayrakları ve ay-yıldızlı şapkalarıyla saldırıda zarar gören Kızılay esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular.
 
-SOSYAL HAYATINIZI DURDURMAYIN-
 
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, anma noktasında yaptığı konuşmada, “Sokağa çıkmayın” şeklinde yürütülen kampanyayı eleştirerek, “Bugün burada hep birlikte terörü lanetliyoruz. Biz sokağa çıkacağız, çarşıya gideceğiz. Terörün istediği zaten sokağa çıkılmaması, AVM’lere gidilmemesi, caddelerde dolaşılmaması. Biz inadına bu kampanyayı yürütüyoruz” diye konuştu.
 
Kızılay esnafına geçmiş olsun dileğinde bulunan Bezci, “Çarşıya, sokağa, caddeye ve AVM’lere gidin. Alışverişlerinizi yapın. Sosyal hayatınızı hiçbir şekilde durdurmayın” çağrısında bulundu.
 
-KIZILAY’I TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ 
 
Anma etkinliğine katılan sivil toplum örgütlerinin liderleriyle önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceklerini söyleyen Bezci, “Yönetim Kurullarımızı toplayacağız. Buradaki arkadaşlarımızla ortak bir karara varacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Burayı tekrar ayağa kaldıracağız” dedi. Keçiören Osmanlı Çarşısı yangınından sonra ATO olarak esnafa 2,5 milyon TL yardımda bulunduklarını hatırlatan Bezci, “Bu tür olaylarda Ankara esnafı, tüccarı, sanayicisi, sivil toplum örgütleri hep birlikte, el eleyiz. El ele, birlikte tekrar Ankara’yı terörle anılmayan bir şehir haline getireceğiz” diye konuştu.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun esnafın yaralarının sarılacağını söylediğini hatırlatan Bezci, “Biz de ticareti canlandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
Anma etkinliğinin ardından sivil toplum örgütü başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Bulvarı, Metro ve Kızılay Alışveriş Merkezi içindeki mağazaları gezerek “geçmiş olsun” dileğinde bulundular.
 
Anma etkinliğine ATO Başkanı Salih Bezci, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Ankara Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Doğanlar, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Polat, TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu BaşkanıGöksel Ayrancıgil, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kahraman, GİMAT Başkanı Recai Kesimal, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım ve Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak katıldı. 
 
-İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINA KINAMA-
 
İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısını Kızılay’daki etkinlik sırasında öğrenen ATO Başkanı Bezci“Terörü bir kez daha lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar dilerim” diye konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00