ATO BAŞKANI BARAN,ANKARA VALİSİ TOPACA İLE EĞLENCE YERLERİNDEKİ SİGARA YASAĞINI GÖRÜŞTÜ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte Ankara Valisi Ercan Topaca?yı ziyaret etti.

21.03.2017 09:21:40 0
ATO BAŞKANI BARAN,ANKARA VALİSİ TOPACA İLE EĞLENCE YERLERİNDEKİ SİGARA YASAĞINI  GÖRÜŞTÜ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte Ankara Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret etti. 

 

Baran, işletmelere getirilen güvenlik görevlisi istihdam etme zorunluluğunun restoran, lokanta ve kafe işletmecilerinin işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, uygulamanın gözden geçirilmesi talebinde bulundu.


-VALİ TOPACA: ”GENELGEYİ REVİZE EDELİM”-



Ziyaret sırasında ATO üyesi işletme sahiplerinin konuyla ilgili sıkıntılarını dinleyen Vali Topaca, güvenlik görevlisi ve X-ray cihazı zorunluluğu getiren genelgenin revize edilmesi konusunda ilgililere talimat verdi. Vali Topaca, Valilik yetkilileri ile ATO Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi’nin bir araya gelerek ortak bir çalışma yapmasını istedi.  


Terör örgütlerinin hedefi olabilecek belli bir kapasitenin üzerindeki umuma açık eğlence yerlerinde güvenlik tedbirleri almak zorunda olduklarını vurgulayan Topaca, sokağa açılan işyerleri için bu tedbirlerin gerekmediğini söyledi. Kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu söyleyen Vali Topaca, küçük esnafı zora sokacak bir işlem yapmayacaklarını kaydetti.


-SİGARA YASAĞI İLE İLGİLİ ÖNERİ İSTEDİ-

Ziyaret sırasında, sigara yasağı ile ilgili yeni düzenlemeler de gündeme geldi. ATO Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri Ankara esnafının terör olaylarından ciddi anlamda etkilendiğini belirterek, sigara içen müşterilere ayırdıkları bölümler için getirilen sigara yasağı nedeniyle pek çok işletmenin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirttiler.

 

Sağlık Bakanlığı’nın kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda hassas olduğunu belirtenTopaca, “Sağlık Bakanlığı gençlerimizi sigaradan kurtarmak istiyor. Biz de bu konuda çok hassasız. Dört tarafı da kapalı yerlerde sigara içirilmesi doğru değil. İşletmelerimizin de bize yardımcı olması lazım. Sizden makul ve uygulanabilir bir öneri bekliyorum” dedi.  

 

 

Toplantıda, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Musa Beşparmak da Ankara Ticaret Odası olarak meslek lisesi yaptırmak istediklerini söyledi. İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde uygun bir arsa verebileceklerini belirten Vali Topaca, ilgililere, ATO yetkilileriyle bir araya gelerek sorunsuz bir arsayı bir hafta içinde tapusuyla birlikte ATO'ya teslim etmeleri talimatını verdi. ATO Başkanı Gürsel Baran’dan meslek lisesi yapımını kısa sürede tamamlamalarını isteyen Topaca, Ankara’da 486 okulda çiftli eğitim yapıldığı halde derslik başına 30 öğrenci düştüğünü, okul yapımı konusunda iş adamlarından destek beklediklerini söyledi. 

 

Baran, Vali Topaca’yı ATO’nun 22 Mart’ta düzenleyeceği Ticaret Ataşeleri Buluşması ile 28-29 Nisan’da gerçekleştirecekleri Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne davet etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19