ATATÜRKÜN ANKARA`YA GELİŞİNİN 97.YILDÖNÜMÜ COŞKU İLE KUTLANDI

Atatürk?ün Ankara?ya gelişinin 97. Yıl dönümü Başkent Ankara?nın çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

28.12.2016 09:29:07 0
ATATÜRKÜN ANKARA`YA GELİŞİNİN 97.YILDÖNÜMÜ  COŞKU İLE KUTLANDI

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. Yıl dönümü Başkent Ankara’nın çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 

BİR TARİH CANLANDI

 

İlk olarak Ankara Valiliği öncülüğünde siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Anıtkabir’de gidildi. Ankaralı Seymenlerinde hazır bulunduğu Anıtkabir’deki törenin ardından Atatürk’ün Seymenler tarafından karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda yüzlerce seymenin katıldığı törende Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan Ankaralılar ve seymenler adına bir konuşma yaptı. Özaslan, “27-Aralık 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in Ankara’ya gelişi, Milli Mücadelenin seyri ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşması açısından son derece önemli bir dönüm noktasıdır. 97 yıl önce Mustafa Kemal, Ankara’nın köylerinden ve kasabalarından akın akın gelen binlerce atlı ve yaya seymenin oluşturduğu “Seymen Alayı” ile genç- yaşlı- çocuk, kadın-erkek on binlerce Ankaralı tarafından büyük bir sevgi seli içinde karşılanmıştır.”dedi.

Dikmen’deki törenin ardından geleneksel seymen alayı oluşturup yürümek isteyen seymenler Ankara Garında toplanıp Ulusta bulunan Atatürk Heykeline kadar yürüdü.

 

ANKARA KULÜBÜNDEN COŞKULU KUTLAMA

 

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. Yıl dönümü için yapılan son etkinlik ise Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Ankara Kulübü Derneği Tarafından düzenlenen Atatürk Ankara’da Kutlama Gecesi Programı ile son buldu. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Beypazarı Belediye Başkanı  Tuncer Kaplan  , CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Ankara Eski Milletvekili Şevket Bülent Yahnici katılırken. Çubuk ve Beypazarı Belediye Başkanlarına birer seymen heykeli verildi. Gecede Ankara Kulübü Türk Halk Müziği Topluluğu etkinliğe katılan Ankaralılara bir konser verdi.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82