ATATÜRKÜ?ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİN 93.YAŞI KUTLANIYOR

Ankara Kulübü Derneği tarafından 5 Ekim Atatürk?ün Ankara hemşeriliğini kabul ediş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler başladı.

6.10.2015 12:28:03 0
ATATÜRKÜ?ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİN  93.YAŞI KUTLANIYOR

Ankara Kulübü Derneği tarafından 5 Ekim Atatürk’ün Ankara hemşeriliğini kabul ediş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler başladı. Anıtkabir ziyareti ile başlayan etkinlikler Ankara Konağı’nda düzenlenen programla son buldu. Ankara Kulübü Derneği tarafından  düzenlenen programa Ankara Kulübü Derneği  Genel  Başkanı  Dr.Metin Özaslan, CHP Ankara Milletvekilleri Bülent Kuşoğlu, Gülsün Bilgehan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gazi Üniversitesi eski rektörü Rıza Ayhan, Sivil Toplum Kuruşlarının temsilcileri ve çok sayıda Ankaralı katıldı.

İLK DURAK ANITKABİR

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Hemşeriliğini kabul edişinin 93’üncü yıl dönümü etkinlikleri, Anıtkabir’de ki resmi tören ile başladı. Atatürk’ün mozolesine çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Heyet hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirip anı odasına geçti.

Anı defterini imzalayan Özaslan ise “Bizler Ankara ve Ankaralılığın; Atatürk sevgisi ve cumhuriyet kültürü olduğunun idrakindeyiz” dedi.

ATATÜRK VE CUMHURİYET SEVGİSİ

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr.Metin Özaslan Atatürk’e ithafen “Ankaralılar ve Seymenler olarak 27 Aralık’ta Dikmen sırtlarında olduğu gibi, aynı kararlılıkta ve aynı heyecanla yine huzurunuzdayız. Çağdaşlaşma yolunda işaret ettiğiniz ilkelerinize sonsuz bağlılıkla inanıyor ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ inancıyla Ankara’mızı ve ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırmaya çalışıyoruz. İlkeleriniz sadece bizim değil tüm mazlumların, insanlığın uygarlık yürüyüşünü aydınlatmaktadır. Bizler Ankara ve Ankaralılığın; Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet kültürü olduğunun bilincindeyiz. En büyük hemşerimizin siz olduğunuz bilinciyle her zaman da yanınızda olacağız. Ankaralılar ve Seymenler sizin gösterdiğiniz yoldan hiçbir zaman sapmayacaktır” ifadelerini kullandı.

BU ÜLKE KOLAY KURULMADI

Kutlamalar son olarak Ankara Konağı Fethi Yaşar Salonu’nda düzenlenen programla son buldu. Gecede konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Bu ülke kolay kurulmadı. Ülkemizi aydınlığa çıkaran yol Atatürk'ün ilke ve inkılaplarıdır. Onun gösterdiği yolda ilerleyerek değerlerimizi kurtarabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her yurttaş, bugün ister Cumhurbaşkanı olsun isterse sanayici, ister belediye başkanı olsun isterse esnaf bulunduğu makamları Atatürk’e borçludur. Bugün Türkiye İslam ülkeleri arasında farklı bir cumhuriyetse, o cumhuriyetin kuruluşunda onunla beraber hareket eden kadronun eseridir. Mustafa Kemal’i de arkadaşlarını da bu ülke hiçbir zaman unutmayacak ” dedi.

Gecede Türk Halk Müziği Korosunun söylediği birbirinden güzel şarkılara Ankara Seymenleri eşlik etti. Şarkıların hep birlikte coşkuyla söylendiği programda Ankara’ya hizmet edenlere de Ankara Kulübü tarafından plaket verildi.

Yıllardır Türk tarımına da hizmet eden aynı zamanda kazandığı servetin önemli bir kısmını vatanına, milletine bağışlayan Ankara eski Milletvekillerinden Hamdi Eriş’e plaketini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78