ATANAMAYAN SAĞLIKÇILARDAN ``TABUT``LU EYLEM

Abdi İpekçi parkından Sağlık Bakanlığı?na yürüyen sağlıkçılar, Bakanlık önünde toplanarak taşeron sistem ve atama bekleyen sağlık personeline ilişkin basın açıklaması yaptı.

10.08.2015 09:18:02 0
ATANAMAYAN SAĞLIKÇILARDAN ``TABUT``LU EYLEM
 
 
Abdi İpekçi parkından Sağlık Bakanlığı’na yürüyen sağlıkçılar, Bakanlık önünde toplanarak taşeron sistem ve atama bekleyen sağlık personeline ilişkin basın açıklaması yaptı. Bakanlık önünde yapılan açıklamaya Türk Tabipler Birliği (TTB),Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu, Ufuk Sağlık Sen, Türkiye Biyologlar Derneği ve Tıbbi Sekreterler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı. Eylemciler yürüyüş sırasında “Sağlıkta taşeron ölüm demektir, Ankara uyuma sağlıkçına sahip çık, kadro hakkımız söke söke alırız” sloganları attı.
“BİNLERCE SAĞLIKÇI TAŞERON ZULME KURBAN EDİLİYOR”
Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu Sözcüsü Ali Aras Altıntaş, atama bekleyen binlerce sağlıkçının taşeron zulme kurban edilmeye çalışıldığını vurgulayarak “Sayısı 300 bine yakın atama bekleyen sağlıkçılar yerine birkaç aylık kurslarla sertifika alanların, hizmet alımı ile istihdam edilmeleri kabul edilebilir değil” diye konuştu.

Sağlık personeline kamuda yer verilmeyerek taşeron sisteme kapı açıldığı belirtilen açıklamada, kamuda çalışan sağlık personelinin iş yükünün arttığı, hasta ve hasta yakınlarının taleplerini karşılamakta zorlandığı ve şiddete maruz kaldığı ifade edildi.

"GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ SAĞLIK BAKANINDA"

Açıklamada, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na atama çağrısında bulunularak “Sayın Müezzinoğlu’nun kurduğu cümleleri, hayra yormaya çalışıyor ve her konuşmasını umutla, umutsuzluğa düşeceğimizi bile bile dinliyoruz” denildi.

Eylem, imam kostümlü bir sağlıkçının “ataması yapılmayan bir gencin temsili tabutu önünde atama duası” okumasının ardından 10 dakikalık oturma eylemiyle son buldu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90