AŞTİ`DEN VATANDAŞA OTOPARK KAZIĞI

AŞTİ`de Sessiz sedasız yapılan Değişikle 50 Dakika olan ücretsiz Otopark Bekleme Süresi 25 Dakikaya Düşürülerek,25 Dakikayı geçen bekleme süresi için vatandaşlardan 7 TL Otopark Ücreti alınmaya başlandı.

Sağlık 3.09.2013 12:11:41 0
AŞTİ`DEN VATANDAŞA OTOPARK KAZIĞI

AŞTİ`de Sessiz sedasız yapılan Değişiklikle 50 Dakika olan ücretsiz Otopark Bekleme Süresi ,25 Dakikaya Düşürülerek,25 Dakikayı geçen bekleme süresi için vatandaşlardan 7 TL Otopark Ücreti alınmaya başlandı.

Yıllardır Başkentli vatandaşların şiakayetlerine neden olan AŞTİ`deki Otopark Ücretleri,Büyük tepki almaya devam ediyor.AŞTİ Otopark Ücretlerinden elde edilen Gelirlerin kullanımı da ayrıca tartışma konusu olmaya devam edecek.

Ankara 5. Tüketici Mahkemesinin 2011 Yılında verdiği karar gereği, 50 Dakikaya çıkarılan AŞTİ Ücretsiz Otopark Bekleme süresi 25 Dakikaya indirildi.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara AŞTİ Otopark’ı Günde binlerce Başkentli tarafından ziyaret edilen yerlerden biri.Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından,İşletmesi Keçiörengücüspor’a verilen AŞTİ Otoparkı’na araçlarının bırakan vatandaşlar, ŞOK oldu.

Daha Önce 50 Dakika olan Bekleme süresini vatandaşlara duyurmadan 25 Dakika’ya İndiren İşletmeciler, Bundan Habersiz olan Başkentli vatandaşlar, Araçlarını Otoparktan alıp Çıkış Kulübelerinde 27 Dakika beklemeye 7 TL Otopark ücreti ödemek zorunda kalınca ŞOK oluyorlar.

Otopark Görevlilerinin verdiği Bilgiye Göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı sonrasında aldığı bir kararla,55 Dakika olan Ücretsiz Otopark Süresini Birdenbire 25 Dakika’ya indirerek ,Otopark ücretini de 7 TL’sine habersizce çıkarıvermiş.

Vatandaşların Büyük tepkisine neden Olan AŞTİ Otopark Ücreti’nin de Nerelere ve Kimlere aktığı konusunda da çeşitli rivayetler var.

Ancak Ankara’nın En Pahalı Otopark’ı haline Gelen AŞTİ Otoparkı Gelirlerinin nereye ve Kimlere Aktığı Yönündeki Bilgilerin Mutlaka Kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor.

Başkentli Vatandaşların Yoğun tepkilerine ne yanıt verileceği de Merak Konusu.

2011 Yılında Aracını terminalde park eden bir vatandaş 4 liralık otopark ücretinin haksız olarak alındığı iddiasıyla Çankaya Tüketici Hakem Heyetine başvurarak,kendisinden haksız olarak tahsil edilen Otopark ücretinin iadesini istemişti.

Aynı kişi, heyetin iptal ettiği kararı Tüketici Mahkemesine götürdü.Ankara 5.Tüketici Mahkemesi vatandaşı haklı bularak 4 liralık otopark ücretinin faiziyle birlikte ödenmesine karar vermişti.

Ankara 5. Tüketici Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, 11 Haziran 2009’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin "Terminal Ücretleri" başlıklı 64/e maddesinde, "Terminallerin park alanlarını kullanan taşıtlardan park sürelerine göre makul bir ücret alınabilir. Ancak yolcuları terminale getirmek veya terminalden almak üzere terminal içinde bulunan genel park alanlarını kullanan özel ve resmi otomobillerden 25 dakikayı geçmeyen giriş ve çıkışlarda ücret alınmaz. Bu durumdaki otomobillere genel park alanlarının dışında terminal içinde özel bir park alanı tahsis edilmesi halinde ise söz konusu ücretsiz süre ikiye katlanarak 50 dakika olur" denildiğine dikkati çekti.

Gerekçeli kararda, bu nedenle, olay tarihinde ve halen yürürlükte olan yönetmelik gereği ücretsiz park süresi olan 50 dakika dolmadan terminalden çıkış yapan davacıdan ücret alınmaması gerektiği karar altına alınmıştı.

Mahkeme kararına Rağmen Ankara AŞTİ işletmesi tarafından vatandaşlardan Büyük tepki çeken 25 dakikalık bekleme süresinden otopark ücreti alınması uygulamasına vatandaşlardan büyük tepki yağıyor.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40