ASP İL MÜDÜRÜ KENÇ;``KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR ``

Elazığ İl Müdürü Suat Kenç 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yazılı Mesaj yayınladı.

25.11.2017 12:24:09 0
ASP İL MÜDÜRÜ KENÇ;``KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR ``

Elazığ İl Müdürü Suat Kenç  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü  nedeniyle yazılı Mesaj  yayınladı.

 

İl Müdürü  Suat Kenç mesajında; 25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” olarak anılmaktadır.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden itibaren kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla sürdürdüğü çalışmalarını; kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal çalışmalar, eğitim ve farkındalık arttırma çalışmaları, kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonu arttırma, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal  mekanizmaların güçlendirilmesi başlıkları altında toplamışlardır.

 

        Bakanlığımız ve Elazığ İl Müdürlüğü olarak, kadına yönelik her tür şiddetin karşısında durmaktayız. İl Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet vermekte olan Kadın Hizmetleri Şubemiz, can güvenliği tehlikede olan, kalacak yeri olmayan kadınlara çocuklarıyla birlikte kadın konukevlerinde barınma hizmeti vermektedir. Bunun yanında, ihtiyaç duyulması halinde rehabilitasyon ve her türlü psiko-sosyal destek hizmetleri mevcuttur. Ayrıca, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un 6284 sayılı yasa kapsamında alınan tedbir kararlarının takibi ilgili diğer kurumlarla koordine edilerek yürütülmektedir. Alo 183 Sosyal Destek Hattımızdan bizleri arayarak tüm talep, istek veya şikayetlerinizi iletmeniz halinde, Müdürlüğümüz adına üstümüze düşen gerekli tüm çalışmaları gayret ve titizlikle sürdüreceğimizden hiç kuşkunuz olmasın.

 

       Yeryüzünde hiçbir canlı nedeni her ne olursa olsun şiddeti asla hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını htiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, huzurlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamaların temenni eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04