ASMMMO SEÇİMLERİ 22 MAYIS 2016`DA

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek ASMMMO` seçimlerine ilişkin ÇDMG adına başkan adayı ALİ ŞAHİN yazılı basın açıklaması yaptı

5.05.2016 13:05:46 0
ASMMMO SEÇİMLERİ 22 MAYIS 2016`DA

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek ASMMMO' seçimlerine ilişkin  ÇDMG  adına başkan adayı  ALİ ŞAHİN  yazılı basın açıklaması yaptı 

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu Adına Ali ŞAHİN tarafından yapılan Basın Açıklaması şöyle:

''Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın Olağan Seçimli Genel Kurulu 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır. Bu genel kurul ve sonuçları, mesleğin ve meslek örgütlerimizin geleceği açısından son derece önem arz etmektedir.

 Mesleğimizin ve üzerinde yaşadığımız toprakların içinde bulunduğu hal ve şartlar, yüz yüze olduğu sorunlar en geniş anlamda ve hayatın her alanında birliği ve birleşik bir mücadeleyi zorunlu kılmaktadır. Ekonomik ve siyasal yaşam alanları her geçen gün daraltılıyor. Sudan bahanelerle en temel hak ve hukuk kurallarına yönelik ihlaller sıradan hale dönüşüyor. Israrla sürdürülen savaş ve gerilim politikaları,  toplumun temel sorunlarının karartılmasına ve demokratik yaşama dair ne varsa tümüyle tasfiye edilmesinin vesilesine dönüştürülüyor. Laikliğin kırıntısına bile tahammül edilmiyor.     

Esas olarak bilgisi ve emeği ile yaşamını idame ettirmeye çalışan bizler, bütün bu olumsuz gidişattan birer yurttaş ve meslektaş olarak payımıza düşeni ziyadesi ile alıyoruz. Hiçbir mesleki talebimiz hükümet ve bakanlıklar nezdinde karşılık bulmadığı gibi, her geçen gün pervasızca yeni yüklerin, angaryaların muhatabı yapılıyoruz.

 

Hükümet ve Gelir İdaresi, kendilerinin ihtiyaç duyduğu yerli yersiz bir dolu düzenlemeyi, derhal yaparken, mesleğin ve meslek mensubunun sorunlarının çözümü konusundaki düzenlemelere ayak diremeye inatla devam ediyor.  

Halen oda organlarında çoğunluğu elinde bulunduran yöneticiler, mesleki talepleri elde etmenin çabası içinde olmak bir yana çoğu zaman yeni yüklerin ve sorunların dolaysız aracıları oluyorlar. Meslek örgütümüzü bakanlıkların yan odası haline çevirmekte bir beis görmüyorlar.

İşte bu hal ve şartları bertaraf etme zorunluluğunun bilinciyle hareket eden bizler, bir yılı aşkın sürede, sabırlı ve ısrarlı bir çalışma yürüterek mümkün olan en geniş mesleki birliği sağlamaya çalıştık. Kendini çağdaş, demokrat, ilerici, yurtsever ve benzeri şekilde tanımlayan bileşenlerin ezici bir çoğunluğunun ÇDMG çatısı altında birleşmesini sağlamış olduk.

 12 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz,  yaklaşık 1400 meslektaşımızın katılımı ile yapılan ön seçimle oda organlarına ÇDMG adına aday olacak arkadaşlarımızı belirledik.

 Şimdi hedefimizde, 21-22 Mayıs’ta gerçekleşecek ASMMMO genel kurulunu mesleki sorunların tartışılıp, çözüm önerilerinin ortaya konulduğu bir genel kurul haline dönüştürmek görevi durmaktadır. 

 Ekonominin kaydını tutan meslektaşlarımız, ağır iş yükü, büyük sorumluluk ve orantısız ceza tehditleri altında,  çok zor şartlar altında kelimenin gerçek anlamı ile ekmek ve yaşam mücadelesi veriyor. Biz bu mücadeleyi örgütlü hale getirmek ve hedefe yöneltmek için her türlü çabayı göstermekten asla geri durmayacağız.

 Sorunlarımız çok. Fakat çözüm için mücadele azmimiz daha çok.

 Meslek örgütümüzü, mesleğimizin ve ülkemizin kaderine dair söyleyecek sözü, bir şeyler yapacak gücü olan bir örgüt yapmaktan, her adımda halkın ve onun bir parçası olan meslektaşın hak ve çıkarlarını savunmaktan asla geri durmayacağız.

Savaşa karşı barış; cinsel, dinsel, ulusal her türlü ayrımcılığa karşı eşitlik ve kardeşlik diyeceğiz. Laiklikten kesinlikle ödün vermeyeceğiz… 

Ülkemize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkacağız.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34