ASMDE TIBBİ SEKRETERLERİN MAĞDURİYETİ

Dört yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü veya Sağlık Meslek Yüksekokullarının Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitiren tıbbi sekreterler kadro bekliyor.

Gündem 10.11.2016 13:40:24 0
ASMDE TIBBİ SEKRETERLERİN MAĞDURİYETİ

Dört yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü veya Sağlık Meslek Yüksekokullarının Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitiren tıbbi sekreterler kadro bekliyor.

 

İş alanı oldukça geniş olan tıbbi sekreterlere alımlarda çok az sayıda kadro verilmesi atama bekleyen binlerce kişiyi mağdur ediyor. ASM’nin personel giderleri olan doktorların hesabına yatmaktadır. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir.

 

 Aile Sağlığı Merkezlerinde hasta kayıt, kayıtlı nüfusun takip kayıt işlemleri ve yazışmalar gibi tıbbi sekreterlerin  görev alanına giren pek çok işlem Aile Hekimi veya Aile Sağlığı Elemanları tarafından yapılmaktadır. Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız kayıtlar olsun, yazışmalar olsun. Ve hasta kabul işlemleri Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Danışmanlık hizmetlerini ve bu kayıtların tutulmasındaTıbbi Sekreterler büyük öneme sahiptir.  Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler işini severek yapıyor ve hastalar memnun bir şekilde ayrılıyor. Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir.

 

Özellikle ASM’nin personel giderleri olan doktorların hesabına yatmaktadır.Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir.

 

Aile sağlığı merkezlerinde ise Gruplandırmadan dolayı Asıl işimizi yaparak 1300-1500 ücretle çalışıyoruz. Yemek ücreti yol parası Tıbbi sekreterlerden gidiyor. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde MADDE tıbbi sekreterler tercih edilmesi ve sözleşme güvence(Kadro/4/B sözleşmesi ) için  madde konulursa 70 Bin Aile mutlu olacaktır. Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler işini severek yapıyor ve hastalar memnun bir şekilde ayrılıyor. Sonuç olarak Aile hekimliğinde diplomalı tıbbi sekreterlerin kadroya veya sözleşme verilmesinde mağduriyet kalkacaktır.. Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49