ASLEN MARDİNLİ OLAN AK PARTİ GEN.BAŞKAN YARDIMCISI NEBATİ`DEN ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mardin 14.11.2014 23:51:33 0
ASLEN MARDİNLİ OLAN AK PARTİ GEN.BAŞKAN YARDIMCISI NEBATİ`DEN ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında çözüm sürecinin herkesi ilgilendiren bir alan haline dönüştüğünü ifade etti.

Nebati, olağanüstü halin, DGM`lerin kaldırıldığını anımsatarak "Bunları hatırlatmakta fayda var" dedi.

Temel insan haklarına ilişkin olarak her türlü iyileştirmenin yapıldığı bir sürecin yaşandığını söyleyen Nebati, milletin Türkiye`de yaşanan olağanüstü halin ortadan kaldırılmasına ilişkin beklentilerine hükümetin cevap verdiğini belirtti.

Nebati, sunucunun `Çözüm sürecinden dönüş mümkün mü?` sorusuna ilişkin "Bizim açımızdan değil. Kürtler açısından da değil" dedi.

Bir buçuk yıllık süre içerisinde ölümlerin yaşanmadığını buna bağlı olarak da bölgede ekonomik anlamda gelişmeler olduğunu anlatan Nebati, çözüm sürecinden dönüşün olamayacağını söyledi.


NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?:

Aslen Mardinli olan ,Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.

 İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. Akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti Üyeliği devam etmektedir.

 İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00