ASİ VE SALMAN`DAN ``BAŞSAĞLIĞI``MESAJI

Mardin ili Kızıltepe ilçesi Belediye Eş Başkanları Ası ve Salman, Soma'da yaşanan üzücü olay nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Resmi İlan 15.05.2014 13:38:54 0
ASİ VE SALMAN`DAN ``BAŞSAĞLIĞI``MESAJI

Kızıltepe Belediye Eş başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman, Soma’da yaşanan üzücü olay nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

 

Ası ve Salman, yaptığı yazılı açıklamada, Manisa Soma’daki maden ocağında trafo patlamasıyla çıktığı söylenen yangın sonucu 200’ün üzerinde işçinin hayatını kaybetmesi, yüzlerce işçinin de yaralanması, yüzlercesine hala ulaşılmaması, ülkenin her tarafında olduğu gibi Kızıltepe ilçesinde de büyük bir üzüntü ile karşılandığını belirtti.

Eş başkanlar Ası ve Salman, şöyle dedi: “Yıllarca kamu eliyle üretimin yapıldığı bu sahalar özel sektöre devredildikten sonra iş kazalarında patlama yaşanmıştır. Bu özelleştirme ve acımasız taşeron sisteminin devletin politikası haline gelmesinin bir ürünüdür. İşçi Sağlığı İş Güvenliği önlemlerinin bir maliyet unsuru olarak görülmesi ve aşırı üretim zorlaması sonucudur. Çok sık iş kazalarının yaşandığı ve kazaların adeta seri iş cinayetlerine dönüştüğü, 12 bin  maden işçisinin çalıştığı Soma’da bu tür iş kazalarından kurtarılan işçilerin tedavisine dönük devlet tarafından yapılmış özel bir sağlık birimi bulunmamaktadır. Yanık Ünitesi de bulunmayanlar arasında yer almaktadır. Acımız çok büyük ve derindir. Umudumuz ve duamız, her ne kadar umutlar gittikçe azalsa da kurtarma çalışmalarının devam ettiği maden ocağında, mümkün olduğunca daha fazla canın kurtarılması ve hayatını kaybeden işçilerimizin mümkün olduğunca az olmasıdır. Soma’da yaşamını yitiren Allahtan rahmet diler. Ailelerin acılarını paylaşıyor ve kendilerine başsağlığı diliyoruz. Galeride mahsur kalan ve kurtarılarak hastaneye kaldırılan yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar dileğimizi iletiyoruz.”dedi.

Manisa Soma’daki maden ocağında yaşamını yetirilen için, Belediye binası önünde bayraklar yarıya indirildi, siyah bez asıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15