ASF YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANDI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri Ankara Shopping Fest için hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirterek, ?Ankara?nın marka kent imajına katkı yaparak turizm gelirlerini artırmak istiyo

13.02.2015 22:41:18 0
ASF YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANDI
 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri Ankara Shopping Fest için hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirterek,“Ankara’nın marka kent imajına katkı yaparak turizm gelirlerini artırmak istiyoruz” dedi.
 
Ankara Shopping Fest (ASF-Ankara Alışveriş Festivali) Yüksek İstişare Konseyi toplandı. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın talebi üzerine Sheraton Oteli’nde gerçekleşen ve ev sahipliğini ATO Başkanı Salih Bezci’nin yaptığı toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Ankara Sanayi Odası Başkan Vekili Mehmet Doğanlar ile üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Toplantıda ATO Başkanı Bezci, slayt gösterisi eşliğinde daha önce gerçekleştirilen üç festival ile ilgili sunum yaptı. Bezci, Ankara’da bir festival düzenlemekteki temel amaçlarının Ankara’nın dünyanın marka olmuş diğer şehirleri gibi ilgi gören, sermaye çeken, turizm gelirleri elde eden bir şehir haline gelmesi olduğunu söyledi. Bezci,  “Alışveriş festivali düzenlemekteki hedefimiz Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun faaliyetleriyle birlikte Ankara’nın marka kent imajına katkı yaparak turizm gelirlerini artırmak ve dünya turizm pastasından pay almasını sağlamaktır” dedi.
 
“ASF İÇİN MANEVİ DESTEĞİMİZ ARKANIZDA”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Büyük Ankara Festivali için bu yıl Ramazan Bayramı’nın başlangıç tarihini düşündüklerini belirterek,  festival için 18 Temmuz-2 Ağustos tarihlerini uygun gördüklerini söyledi.
 
Gökçek “Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak festivalimizi Ramazan ayının bittiği güne yani bayrama denk getiriyoruz. Alışveriş Festivali’ni bizim Ankara Festivali ile aynı tarihe getirirseniz bu büyük bir avantaj olur. Bayram günleri yapıyoruz ki vatandaşlarımız burada gelip eğlensinler. Ankara Festivali’ne de minimum 1 milyon kişi katılıyor. Shopping Fest için size Ankara Festivali’nde çarşı oluşturmak için ücretsiz yer veririz. Bu çarşıda da Ankara esnafının bulunması şartı olmalı” diye konuştu.
 
Başkan Gökçek, ilk Alışveriş Festivali’nin çok başarılı geçtiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“Ankara’da ilk yaptığımız Shopping Fest, çok başarılı bir çalışma olmuştu ve iyi neticeler almıştık. İkincisinin hazırlığı da aynı tarzdaydı. Geçen sene biz katılmadık. İnşallah bu yıl yapılacak olan daha iyi geçer. Manevi desteğimiz arkanızda, bundan hiç şüpheniz olmasın.”
 
-BU YIL EXPO’YA ADAY OLMAMIZ LAZIM- 
 
Konuşmasında EXPO Dünya Fuarı’na Ankara’nın adaylığı konusuna da değinen Gökçek, geçen dönemde Ankara’nın yerine İzmir’in Türkiye adına aday gösterildiğini hatırlattı. Gökçek, şunları söyledi:
 
“Sayın Valimizle de görüştük. Özellikle bu sene Ankara’nın EXPO’ya aday olması lazım. Geçen dönem 43 tane kardeş şehrimizden EXPO için destek mektubu aldık. Yani oylarını bizlere vereceklerini direkt olarak bildirdiler. Biz belki dünyada en çok kardeş şehri olan Büyükşehir Belediyesiyiz. Bizim kardeş şehirlerimiz o ülkelerin başşehirleri, şu anda 46 oldu. Büyük bir avantajdı, kullanamadık. Umarım ki Sayın Valimiz, Ticaret Odası ve diğer odaların destekleri ile EXPO’yu alır Ankara’ya kazandırırız. EXPO’nun Ankara’ya gelmesi demek devletin buraya minimum 7-8 milyar, hatta 15 milyar özel yatırım yapması demektir. Şehir için çok büyük bir kazanım oluyor. Buna daha çok önem vermemiz gerektiğine inanıyorum.” 
 
  
“ASF İÇİN ELİMİZDEN GELEN KATKIYI SAĞLAYACAĞIZ”
  
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da ilk defa böyle bir toplantıya katıldığını ifade ederek, Ankara’da ticaret ve turizmin kentin kapasitesi ölçüsünde olmadığını söyledi. Vali Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iki festivalin iç içe yapılması teklifini “makul bir öneri” olarak değerlendirerek “Bir taşla iki kuş vurulabilir. Valilik olarak ASF için trafik ve güvenlik konularında elimizden gelen katkıyı sağlayacağız” dedi.
 
EXPO’nun da Ankara için çok önemli olduğu görüşüne katılan Kılıçlar, Ankara’nın rakipleri arasında Londra ve Paris gibi güçlü adayların olacağına değinerek, “Ankara’yı aday yapmak için elbirliği ile çalışmalıyız” dedi.
 
Toplantı katılımcıların ASF konusunda görüşlerini paylaşmalarıyla sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04