Artuklu Üniversitesinin Diyet Yemekleri ve Tatlıları Yarışmasının Jürisi Rektör ve Tıp Fakültesi Dekanı Oldu

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri arasında düzenlenen diyet yemekleri ve tatlıları yarışması jüriliğini bu hafta Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici

18.10.2022 10:34:00 0
Artuklu Üniversitesinin Diyet Yemekleri ve Tatlıları Yarışmasının Jürisi Rektör  ve Tıp Fakültesi Dekanı  Oldu

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri arasında haftalık olarak düzenlenen diyet yemekleri ve tatlıları yarışması jüriliğini bu hafta Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Salim Bilici yaptı.

 

Öğrencilerin ekip çalışması olarak yaptığı ve yöresel lezzetlerimizi aratmayan diyet yemekleri ve tatlıları tek tek tadan Rektörümüz ve Dekanımız ürünlerin diyete uygunluğuna, lezzetine ve sunumuna baktılar.

 

Yarışmaya katılan bütün diyet yemekler ve tatlılar Rektör  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve  Tıp Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Salim Bilici’den tam not aldılar.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin her pazartesi sabahı Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları Dersinin uygulaması için mutfakta diyet yemekleri ve tatlıları yaptıklarını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkerim Hatipoğlu, uygulamayı daha etkin hale getirmek için öğrenciler arasında yarışmalar düzenlediklerini ve söz konusu yarışmalarda yemeğin diyete uygunluğu, lezzeti, sunumu vb özelliklerinin değerlendirildiğini söyledi. 

 

Bölümde oluşturulmuş olan öğrenme ortamından dolayı bölüm hocalarına teşekkür eden Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, gerçekleştirilen uygulamalar ve düzenlenen yarışmalarla öğrencilerin bölümlerini daha çok seveceğini ayrıca motivasyonlarının, derse ilgilerinin ve mutfak tecrübelerinin daha çok artacağını kaydetti.

 

Artuklu Üniversitesi Rektörü  ve Tıp Fakültesi Dekanı  yemeklerin tadılması ve değerlendirilmesinin ardından yarışmaya katılan Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri  ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19