Artuklu Üniversitesinde Tarihi Bir Buluşma Gerçekleşiyor

Mardin Artuklu Üniversitesi öncülüğünde ve ev sahipliğinde Mardin'de tarihi bir etkinlik gerçekleşiyor. Düzenlenen Teoriden Pratiğe Karşılaşmalar Çalıştayında Akademi ve Medreseler buluşuyor.

Mardin 9.10.2022 11:51:00 0
Artuklu Üniversitesinde  Tarihi Bir Buluşma Gerçekleşiyor

Mardin Artuklu Üniversitesi öncülüğünde ve ev sahipliğinde Mardin'de tarihi bir etkinlik gerçekleşiyor. Düzenlenen Teoriden Pratiğe Karşılaşmalar Çalıştayında Akademi ve Medreseler buluşuyor.

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin Kadim Akademi, Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD), Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) ve CİHANNÜMA Derneği işbirliğinde düzenlediği çalıştay, 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde Üniversitemiz Rektörlük Binasında bulunan konferans salonlarında gerçekleştirilecek.
Çalıştaya ülke genelinden akademisyen ve medrese alimleri katılacak.

 

Rektör  Özcoşar: “Medreseler de Akademik Kurumlar da Toplumumuzun Bir Gerçekliğidir”

 

İslâm’ın ilk yıllarından itibaren Müslümanların eğitim kurumlarını sahiplendiğini,  olgunlaştırdığını ve hayatın merkezine aldığını söyleyen Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar;  bu tecrübenin kurumsal ifadesi olan medresenin, modern dönemle birlikte rolünü akademik kurumlarla paylaştığını ifade etti.

Klasik eğitim geleneğini sürdüren medrese ile modern eğitim modelini benimsemiş akademik kurumların İslami ilimlerin öğretilmesinde toplumumuzun bir gerçekliği olarak varlığını sürdürdüğünü anlatan Mardin Artuklu  Üniversitesi Rektörü  Özcoşar, farklı profillere sahip olan bu kurumların tecrübesini ele alarak birlikte değerlendirmek ve bir buluşmaya dönüştürmek, bu kurumların imkan ve fırsatlarını saptamamızı sağlayacaktır, dedi.

 

Çalıştayda Farklı Oturumlarda Akademik Kurumlar ile Medreselerin İmkan ve Fırsatları Konuşulacak

 

Mardin Artuklu Üniversitesi başta olmak üzere birçok kurumun işbirliğiyle gerçekleştirilen AKADEMİ-MEDRESE BULUŞMALARI “Teoriden Pratiğe Karşılaşmalar Çalıştayı”nda  İslamî ilimleri öğreten kurumlar ile medresenin sahip olduğu imkanlar ve fırsatların; söz konusu kurumların teorik ve tarihsel arka plânları, amaçları ve müfredatları, öğretme ve öğrenme süreçleri, karşılaşma pratikleri ve gelecekleri açısından ele alınacağını sözlerine ekleyen Rektör Özcoşar  Ülkemizin farklı yerlerinden konunun uzmanı bir çok değerli ismin katılımıyla gerçekleştirilecek ve 2 gün boyunca sürecek olan çalıştaya ilgili herkesi davet ettiklerinin belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00