ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. ÖZCOŞAR'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesileyle bir mesaj yayımladı.

19.07.2023 09:07:00 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. ÖZCOŞAR

 Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesileyle bir mesaj yayımladı.  

 

Ülkemizin istikbaline kasteden 15 Temmuz İhanet girişimi gecesinde işgale geçit yok diyerek yeniden kurtuluş destanını yazan Türkiye Yüzyılının Kahramanlarını andığı mesajını şu şekilde sürdürdü.

Ülkemizin ordusu ve emniyeti başta olmak üzere birçok kurumumuza sızan ve yıkıcı planlarını 15 Temmuz'da gösteren FETÖ/PDY Terör Örgütünün ve destek bulduğu karanlık odakların darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti.

 

7 yıl önce 15 Temmuz ihanet ve işgal girişimini gerçekleştiren bu odaklar 2012 yargı darbe teşebbüsü ile başladıkları hain teşebbüslerine 17-25 Aralık komplosuyla devam etmiş ve son olarak 15 Temmuz ile hain emellerini nihayete erdirmeyi amaçlamışlardır.

Bu hain darbe girişimi sadece ülke yönetimine yönelik bir teşebbüs değil ülkemizi işgal ve geleceğimizi karartma girişimidir. 

FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlenen hain darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine canlarını hiçe sayarak sokaklara ve caddelere akın eden aziz milletimizin her bir ferdinin kararlı duruşu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi sonucu başarısızlığa uğratılmıştır.

15 Temmuz`da memleketimizin 81 şehrinde tek yürek olan millet işgalcilere ve darbecilere gereken cevabı vermiştir.

Kahramanlık aziz milletimizin mayasında vardır. Bu kadim ve vatanperver milletimiz asırlar geçse de ruhun aynı ruh olduğunu göstermiştir.

 

15 Temmuz gecesinin dönüm noktalarımızdan biri olarak tarihe geçtiğini kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, o gece yaşlı-genç, kadın-erkek milletimizin her ferdinin gösterdiği fedakârlığın ve kahramanlığın asla unutulmayacağını ifade etti.

Rektörümüz Özcoşar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesileyle yayımladığı mesajını şu şekilde sona erdirdi.

Vatanın yeniden kurtuluş destanının yazıldığı o gecede başta 15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmak üzere milletçe yazılan destanda imzası olan Türkiye Yüzyılının bütün kahramanlarını duayla anıyorum.
Bu destan nesilden nesile aktarılacak.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19